Блог

12 неща, които успешните хора вършат преди закуска

12 неща, които успешните хора вършат преди закуска

Бързам с бясна скорост по клавиатурата да напиша, а вие бързо да прочетете, че съм много подозрителен към препоръки какво правят успешните хора. В повечето случаи препоръките са си някакви проекции как биха изглеждали успешните хора, а в останалите случаи са неща, които са специфични за човека и на друг трудно биха се изпълнили. Също външният успех е нищо без вътрешното усещане за щастие.

 

Но специално тези препоръки по-долу са от човек вътре в бизнеса и те казват, че да сте успешни в бизнеса, трябва да правите доста неща несвързани с бизнеса. Трябва да си живеете живота и успехът в бизнеса ще е някакво що-годе нормално следствие. Цитирам това, защото освен нещата, които доброжелателните към човека науки казват, виждаме тук подобни от други хора.

 

Когато решим да правим нещо, е хубаво от сутринта да почнем с най-важните за нас неща. Както казва професор Рой Баумайстер от Щатския Университет по Психология на Флорида, волята е като мускул. Колко повече прилагаме воля, толкова повече се уморява мускула, т.е. волята намалява. Вечер по-трудно следваме диетите, следобед се проявяват по-често грешките на езика и т.н.

 

От Хюман Дизайн (Дизайн на Човека) пък знаем, че волята е енергия, т.е. ресур, който може да се изчерпи. След като се поизчерпи волята нещата се случват много по-трудно, а съответно ние се уморяваме много повече в зависимост от това дали правим нещо сутрин или следобяд.

 

Колкото книжки и приказки да има за каляване на волята, това са си точно приказки – волята се изчерпва с времето. Рано или късно трябва да спрем, за да се възстанови енергията на волята. Можем да го напраим умно – като уважаваме усещанията на тялото си, или глупаво, когато в болничното заведение ни кажат, че сега няма как да работим повече.

 

Не приемайте тези неща като правила. Всяка генерализация може да ни ограничи. Приемайте ги като нещо, което някоя сутрин би било полезно, както се получи. Може да ви се случи да направите нещо подобно, а може да не го почувствате да го направите.

 

Сутрин ставайте рано

 

Няма значение колко спите. Ако станете по-рано, ще имате време да направите повече неща за себе си и повече неща за бизнеса, без колегите да ви „дърпат“ насам-натам.

 

Направете си упражненията

 

Да, полезно е за диетите и фигурата, но физическите упражнения ви правят по-устойчиви за стреса през дена и ви зареждат с допълнителна енергия.

 

Прегледайте най-важните си бизнес проекти

 

Ще имате спокойствието за това. А и сутрин интуицията е по-силна и са „пресни“ интегрираните знания от предишните дни. Ще видите неща, които не бихте могли да видите, ако сте обкръжени от колеги.

 

Поработете върху нещо, което ви е лична страст

 

Писане, или изкуство, или рисуване на плакати за събиране на пари за благотворителоност. Или пък да почовъркате мотоциклета в гаража. Кеф.

 

Отделете време на семейството си

 

Направете закуска на децата или обсъдете бъдещата семейна почивка. Вие давате подкрепата си за семейството и получавате подкрепата на семейството, а това ви зарежда и за работа.

 

Отделете време на половинката си

 

Малко гушкане в леглото, може да поговорите или просто да помълчите гледайки се. Връзка, в която енергията продължава да тече.

 

Срещи с хора на сутрешно кафе

 

Сутрин сте най-бодри, а най-бодри са и важните за вас партньори и колеги. Когато се видите на закуска, те ще бъдат най-креативни за вас, а и самото хранене свързва хората и прави дадените обещания по-вероятни за изпълнение.

 

Помедитирайте за успокояване на мислите

 

Медитация във всяка нейна форма. Активна, пасивна или просто да поседите със зареян поглед в нищото наблюдавайки мислите си. Обикновено мислите не са истински креативното в нас. Нека да дадем път на креативното.

 

Напишете на лист нещата, за които сте благодарни

 

Така ще се свържете и с хората, които ви помагат да се движите в правилната за вас посока. Ще видите реалистично кой и с какво ви помага.

 

Планирайте и създавайте стратегии, докато сте свежи

 

А кога да планираме, когато сме уморени и мозъкът ни отказва?! Сега е моментът да използваме максималното ниво на енергия.

 

Проверете пощата си

 

Още една възможност да приоритизирате важните неща и да отговорите на важните лични съобщения, без да се безпокоите от колегите.

 

Четете новините

 

Тук аз бих казал: четете, ако са важни за работата ви или личния живот.

 

 

Свързани статии:

20 неща, които ще променят живота ви, ако започнете да ги правите сега

25 тайни и съвети за живота – номер 20 е неочаквано добро (първа част)

Законът за благоденствието

 

Автор: Божидар Цендов, bojidartzendov.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Полезният активен въглен прочиства от всякакви отрови

Полезният активен въглен прочиства от всякакви отрови

Следваща статия
Най-добрата рецепта за натурална „противогрипна ваксина“

Най-добрата рецепта за натурална „противогрипна ваксина“

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар