Блог

25 тайни и съвети за живота – номер 20 е неочаквано добро (първа част)

25 тайни и съвети за живота – номер 20 е неочаквано добро (първа част)

1. Научавайте по един цитат всеки ден

Това ще поддържа ума ви остър и в допълнение ще имате цитати, които ще можете да използвате във всякакви житейски ситуации.


 

2. Не се привързвайте към вещи

Вие трябва да притежавате вещите, а не те вас. Когато не сте твърде привързани към вещите няма да изпитвате негативни емоции, когато ги загубите. Колко по-малко изисквания и желания имате, толкова по-щастливи ще се чувствате


 

3. Развивайте любопитството си към света

Гледайте на света като на вашата екзотична джунгла. Спирайте понякога, за да се насладите на малките неща и случайните събития. Създавайте си нови преживявания и емоции, когато е възможно. Светът е пълен с чудеса – защо да не се възползвате от тях?


 

4. Помнете имената на хората

По този начин те ще се чувстват оценени и значими. Ако помните имена трудно опитайте следното: когато се запознавате с някой повторете на глас името му/й след като ви се представи. След това си го повторете още три пъти наум. Използвайте името на човека максимално много в разговора. Ако и това не помогне измислете рима с името – Петър мери с метър, Мария маже филия и т.н.


 

5. Влезте във форма

Ако се погрижите за тялото си ще сте по-здрави, ще имате по-големи успехи в романтичните си похождения и… добавете своите три причини, защо е хубаво да сте в добра физическа форма.


 

6. Научете се да се фокусирате максимално над настоящия момент

Миналото не може да бъде променено и затова няма смисъл да живеете в него. Бъдещето е резултат от действията, които предприемате днес. Така че учете се от миналите си грешки и се съсредоточете над настоящия момент, за да имате успехи в бъдеще.


 

7. Усмихвайте се по-често

Когато и да се усмихнете в тялото ви започва да се произвежда серотонин – хормонът на щастието. Ако се усмихвате в продължение на 5 минути всяка сутрин (дори насила) настроението ви през деня със сигурност ще е по-добро.


 

8. Пийте вода

Да сме добре хидратирани е от изключително значение за здравето ни. Водата е най-добрата и евтина „храна“ – тя няма нито една калория и може да задоволи и най-силния глад за известно време. 8-10 чаши на ден е оптималното количество за един ден.


 

9. Приемайте живота по-леко

Надсмивайте се над малките проблеми и ще видите, че животът ви ще стане по-лесен. Не се потискайте от грешките и провалите си, а им благодарете – заради тях вие израствате и се учите.


 

10. Мислете положително


 

Когато се усетите, че мислите негативно се спрете на мига – дори ако трябва си ударете шамарче или подскачайте 1 минута на място. Въобще направете всичко необходимо, за да си върнете положителното мислене, което ще ви донесе щастие и успех.


 

11. Четете книги

Знанието е сила. Четенето освен това ви позволява да изживявате различни неща, да опознавате света и да разширявате кръгозора си без дори да помръднете от дивана.


 

12. Излизайте по-често на открито

Чистият въздух и слънцето ревитализират тялото. Мъдреците неслучайно са казали, че слънцето е извор на живот.


 

13. Помагайте на другите

Когато помагате на някого това може да има неочакван ефект – можете да промените живота на човек в положителна посока без дори да очаквате. Помагането на други ще ви накара да се чувствате добре – и освен това винаги е добре някой да ви дължи услуга.


 

14. Определете си време от деня, когато да се тревожите

В този времеви интервал обмислете проблемите и тревогите си сериозно – така през останалото време от деня няма да има нужда да мислите за тях и ще можете да се наслаждавате на живота. Ако можете да постигнете това ще увеличите сериозно коефициента си на щастие.


 

15. Бъдете честни

Лъжите водят до проблеми. Добре е хората да знаят, че не лъжете и може да се разчита на вас. По този начин ще имате верни приятели и хората ще ви се доверяват.


 

16. Спете по-малко

Обикновените хора се нуждаят от 8 часа сън. Щом обаче четете това вие не сте обикновен човек. В интернет можете да намерите различни техники как да се наспивате добре за по-кратко време. Колкото и да е хубаво да се спи, съгласете се че ако сте будни по-дълго време, ще можете да се насладите по-пълноценно на живота.


 

17. Прочетете „Разговори с Бога“ на Нийл Доналд Уолш

Тази книга ще ви помогне да определите целите си в живота и начините, по които бихте могли да ги постигнете. Книгата ще промени освен това и целия ви светоглед.

 

18. Определете целите и желанията си

Огромен брой хора бродят безцелно из живота и дори не знаят какво точно искат да правят. Представете си как би изглеждал идеалният за вас начин на живот и започнете да се придвижвате към него – дори на първо време това да става само в ума ви. След време пред вас ще започнат да се откриват неочаквани възможности, които ще започнат постепенно да ви приближават към желаното.


 

19. Започнете деня си добре

Започнете да ставате по-рано и се заемете с дейности за личностно развитие (медитация, вътрешна интроспекция, наблюдаване на природата и т.н.). Каквото и да правите, то трябва да ви доставя удоволствие и да ви кара да се чувствате оптимистично. Това ще даде ведър тон на целия ви ден.


 

20. Използвайте „метода на изгарянето“

Когато в ума ви се прокрадне страх или притеснение, затворете очите си и си представете, че го записвате на лист хартия. След това наум запалете хартията и я гледайте как изгаря. Можете дори да вземете истински лист хартия, да пишете на него и да го изгорите с наслада. Опитайте и ще видите, че тази мисъл няма да ви притеснява повече.


 

21. Пътувайте по-често

Пътуването, особено в чужбина, е едно от най-вълнуващите неща в живота. Срещата с други хора и култури разширява светогледа на човек и го кара да цени живота. Освен това когато се завърнете след по-дълго отсъствие, ще погледнете на настоящето си по друг начин и ще го оцените повече.


 

22. Приложете „метода на ластика“

Това е още един начин да се отървете от негативните мисли. Сложете ластик или гумена гривна на китката си. Всеки път когато се усетите, че стъпвате в блатото на негативизма я дръпнете и я пуснете да ви шляпне силно. По този начин ще започнете да свързвате негативните мисли с физическа болка и несъзнателно ще започнете да ги избягвате. Уверявам ви, че непрестанния поток на положителни мисли далеч ще надхвърли неприятната болка от няколко шляпвания по китката.


 

23. Развийте имунитет към думите на другите

Почти всеки се разстройва ако чуе лоши думи по свои адрес. Има обаче един лесен трик да промените това за себе си. Ето го: ако искам да ви обидя и ви нарека водна хидра ще се обидите ли? Естествено, че – вие сте човек, а не хидра. Същото важи и ако казват за вас, че сте нещо което не сте.


 

Хората, които го правят са глупави – защо трябва вие да страдате заради тяхната глупост? Ако ви кажат обаче нещо, което е истина, какво трябва да направите? Благодарете им! По този начин те са посочили някоя ваша слабост, над която трябва да работите и да я промените.


 

24. Научете се да прощавате

Повечето хора не могат да прощават – въпреки че това на пръв поглед изглежда лесно. Ако таите злоба към хората това ще навреди много повече на самите вас. Замислете се – непрекъснато ви се случва да правите грешки нали? Другите също им се случва, затова можете да проявите милост към тях. Опитайте да прощавате по-често и ще видите как животът ви ще стане по-лесен и безгрижен, а отношенията с хората по-лесни и задоволяващи ви.


 

25. Научете се да сънувате осъзнато

Това означава да осъзнаете, че сънувате докато спите. Хубаво е да се спи, но не е особено продуктивно. Осъзнатите сънища ще направят спането ви по-вълнуващо дори от самия живот. Насън можете да летите, да изследвате други планети, да се забавлявате с известни личности и въобще да правите каквото си пожелаете. В интернет можете да намерите изобилие от информация за техниките за постигане на осъзнат сън.


 

Следва продължение. Ако статията ви е харесала, споделете я. Така ще помогнете на близките и приятелите си.


 

Свързани теми:


 

Как да привлечем позитивна енергия в живота си


 

7 прости стъпки към живот изпълнен с чудеса


 

10 научно доказани неща, които ви правят по-щастливи

 

Източник: highexistence.com

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Килограмите се трупат най-вече вечерта

Килограмите се трупат най-вече вечерта

Следваща статия
Какви спешни мерки да предприемем при топлинен удар

Какви спешни мерки да предприемем при топлинен удар

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар