Блог

Храни за здравословно и трайно отслабване – съветите на доктор Оз

Храни за здравословно и трайно отслабване – съветите на доктор Оз

Вероятно познавате позитивния, усмихнат доктор Оз. Шоуто му е пример за това как трябва да се говори за болестите и здравословното хранене – с примери и под формата на игра. Доктор Оз дава много ценни съвети на хората относно храненето и как то помага за здравето. Според специалиста има някои храни, които е задължително да включите в менюто си, за да бъдете слаби и здрави.


 

На първо място това са така наречените полезни мазнини. Ежедневно трябва да се консумират студено пресовани и нерафинирани масла като зехтин, ленено, сусамово олио, масло от тиквени семки или от гроздови семена, конопено масло, шарлан (студенопресовани слънчогледови семки).


 


 

Според доктор Оз много полезна храна е доматеният сос. В диетата си трябва да си осигурявате дневно по десет лъжици доматен сос или доматено пюре, а най-добре да хапвате сурови домати. Причината за това е положителният ефект на ликопенa, който доматите съдържат и който противодейства на свободните радикали. Ликопенът също така предпазва от рак и премахва депресията, а се знае, че това психологическо състояние влия върху фигурата.


 


 

Друго много полезна храна в ежедневното ни меню според доктор Оз е чесънът, споделят lechitel.net. В допълнение към ролята му на противомикробно и противовъзпалително средство, вече има доказателства, че чесънът може да намали риска от много видове рак и да поддържа артериите здрави и чисти от натрупаните токсини и плаки.


 


 

Ядките също са една много полезна според доктор Оз храна. Трябва да се хапват по една шепичка сурови бадеми, лешници, орехи, тъй като те съдържат много полезни мазнини за нашето тяло. Добре е преди ядене ядките да се накисват за няколко часа.


 


 

Към храните, които задължително трябва да включим в диетата си според доктор Оз са още спанакът и всички зеленолистни зеленчуци, нарът и ред други плодове. Доктор Оз смята, че да поддържаме оптимално тегло, трябва всеки ден да ходим поне половин час пеша, да плуваме или да правим йога два-три пъти на седмица.


 


 


 

Още:


 

Кълновете – "живата" храна, която лекува и ни прави по-млади


 

38 храни, които ще балансират хормоните ви и ще направят кожата ви перфектна


 

Таханът може да спаси живота ви


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.thestar.com/
Предишна статия
Започнете деня със здраве – медена вода

Започнете деня със здраве – медена вода

Следваща статия
За ползите от пъпеша (пречистващи режими и диета с пъпеш)

За ползите от пъпеша (пречистващи режими и диета с пъпеш)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар