Блог

Трикове, когато сме се успали, за да изглеждаме добре

Трикове, когато сме се успали, за да изглеждаме добре

Всички сме били там. Само още малко да догледате това или да свършите с онова и след това си лягате много късно, а като дойде време да ставате продължавате да игнорирате алармата на часовника или GSM-а, а след това ви остават само 15 минути, за да оправите подпухналите очи, да премахнете линиите от съня от лицето си и да заблестите. Но как да постигнете завършен вид в момент, когато очевидно сте се успали и нямате никакво време, а трябва да вършите нещата в движение? Възползвайте се от следващите няколко съвета, за да се справите бързо и ефикасно с най-лошите гафове, които ние жените правим сутрин, а и да заблудите шефа си, че сте попаднали просто в лош трафик, а не сте се успали.

 

Подпухнали очи. Твърде много алкохол, пица късно вечер, или твърде малко сън по принцип може да доведе до задържане на течности под очите, което от своя страна може да доведе до образуване на торбички под тях.

 

Как да се справите набързо с този проблем? Вземете кубче лед, сложете го за малко под течаща вода, за да стане по-хлъзгаво и го увийте в хартиена кърпа. Масажирайте с куба около района на орбитите в продължение на няколко минути, за да се успокои и да прибере торбичките.

 

За следващия път: За да не си създавате толкова проблеми, може да се възползвате от краставичените кубчета за детоксикация и срещу подпухване на Питър Томас Рот, които може да държите във фризера и да ги използвате по всяко време. Снабдени с краставица, алое, и кофеин, тези студени чудеса работят, за да намалят подпухванията, успокояват и намаляват тъмните кръгове в рамките на няколко минути. Можете също да опитате да спите с глава повдигната на две възглавници, така че течността да може да се оттече, докато спите.

 

Линии от сън. Тези линии веднага могат да ви издадат, че сте се успали. Тези временни бръчки се случват, когато кожата се прегъва за дълъг период от време, което води до образуването им.

 

Бързо решение. За да ги намалите, просто подскочете няколко пъти, за да подобрите кръвообръщението и да раздвижите притока на кръв необходим за областите, които са се набръчкали. След това нанесете овлажняващ крем с хиалуронова киселина, която доставя вода на кожата временно, за да и придаде по-свеж и повдигнат вид.

 

За следващия път: Памучните калъфки за възглавници също може да са причина за страховитите линии от сън, защото те изсмукват влагата от кожата и предизвикват търкания, така кожата е по-вероятно да се набръчка отново. Инвестирайте в копринени калъфки, които позволяват на кожата да се плъзга по възглавницата, за да не се образуват тези неприятни линии от съня.

 

Мръсна коса. Когато няма време да измиете косата си, а тя е мръсна, то тогава се възползвайте от следващиото най-хубаво нещо: сухия шампоан.

 

Бързо решение. Напръскайте сухия шампоан по линията на косата си и след това я разделете за по-добро покритие на най-видимите области; наведете главата си надолу и раздърпайте, за да разпространите продукта и да увеличите обема. Преминали сте точката на това да оставите косата си спусната? Използвайте мазната коса във ваша полза и се опитайте да си направите един лъскав кок. Направете първо опашка, след това започнете да я увивате докато се образува кок и накрая закрепете с няколко фиби или игли за коса.

 

За следващия път: Повечето от произведената мазнина върху скалпа се образува, докато дремете. За да се справите, напръскайте сух шампоан върху корените си през нощта, за да се извлече максимума от вашата главата на следващата сутрин.

 

Изтощена кожа. Ограниченото време пред огледалото означава оптимизиране на вашия грим до най-важното: цветен овлажнител, коректор, крем руж и спирала. Спестете време, като не използвате четките за грим, а се доверете на пръстите си, за да направят чудеса за вас и лицето ви.

 

Бързо решение. Започнете чрез прилагане на тоналните кремове с цел да се изравни цвета на кожата и да придаде на лицето ви отпочинал вид. На следващо място, скрийте кръговете под очите и петната с коректор. Поставете и крем руж (или червило), за да оживите кожата си, а след това завършете вида си като поставите няколко пласта спирала на очите си.

 

Свързани статии:

Здрав сън с голо тяло

Прохладната температура в спалнята подобрява качеството на съня

10 хитрини за наистина здравословен сън

Кога добрият сън е възможен

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Черният шоколад увеличава вниманието и бдителността, и подобрява кръвообръщението

Черният шоколад увеличава вниманието и бдителността, и подобрява кръвообръщението

Следваща статия
Удължете живота си с още 13 години с тази напитка чудо

Удължете живота си с още 13 години с тази напитка чудо

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар