Блог

Тонев: 25 анестезиолози е мечтата на всеки директор на голяма болница

Тонев: 25 анестезиолози е мечтата на всеки директор на голяма болница

В София липсват около 40 анестезиолози. Основният проблем на здравеопазването в столицата е липсата на кадри, при това млади, заяви зам.-кметът в ресора проф. ген. Стоян Тонев. В ДКЦ-тата няма достатъчно специалисти. Една от причината е бягството на сестрите, допълни още той в интервю за БНТ.

 

Стоян Тонев се зае с нелеката задача да направи здравна карта на София. Той обаче посочи: "Първо ще направим координация между спешно и доболнично здравеопазване".

 

Бившият дългогодишен директор на Военна болница обясни, че пред МВР подробно е давана схемата, по която да се тръгне и да се разработи, но бавно върви осъществяването и на въздушната спешна помощ. "Това е и въпрос на кадри. Тази система изисква 25 анестезиолози на разположение. А 25 е мечтата на всеки директор на голяма болница. В София липсват около 40 анестезиолози", разкри Тонев. Според него първите пробойни, които трябва да се запушат това са младите кадри. Професорът е ядосан на безсмислените спорове за ваксинацията. "Ние се връщаме в 18 век. Не бива да се разсъждава, а да се дава гласност. Не може без ваксинация, след като имаш електричество в къщи, ще приемеш и ваксинацията, и абортите", категоричен е Тонев. /КРОСС/

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: www.klassa.bg
Предишна статия
Балканска мрежа за обмяна на органи

Балканска мрежа за обмяна на органи

Следваща статия
Стрес – може да е полезен в малки количества

Стрес – може да е полезен в малки количества

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар