Блог

Сутрешна разходка: добър начин да стоите далеч от лекари

Да бъдеш здрав е много важно тези дни. Въпреки технологичния напредък, много хора страдат от различни видове заболявания и болести. Ако искате да живеете по-ползотворно и да иматее по-дълъг живот, трябва да обърнете внимание на тялото си, на тренировките и здравето като цяло. Плануването на загуба на тегло, особено за хора, които са с наднормено тегло е от голямо значение. Знаете ли, че една проста разходка сутрин може да промени живота ви невероятно много? Сутрешната разходка се счита за съществена и необх

Да бъдеш здрав е много важно тези дни. Въпреки технологичния напредък, много хора страдат от различни видове заболявания и болести. Ако искате да живеете по-ползотворно и да иматее по-дълъг живот, трябва да обърнете внимание на тялото си, на тренировките и здравето като цяло. Плануването на загуба на тегло, особено за хора, които са с наднормено тегло е от голямо значение. Знаете ли, че една проста разходка сутрин може да промени живота ви невероятно много?

 

Сутрешната разходка се счита за съществена и необходима, за да ви предпази от посещения при лекари. Може би вие сте един от тези хора, които не оценяват значението на сутрешната разходка. Е, време е това да се промени.

 

Според експерти, сутрешната разходка е като кислорода. Кислородът е въздухът, който дишаме, следователно, разходката също е от такова съществено значение. Когато се прави разходка рано сутрин, вие ще бъдете в състояние да дишате чист въздух. Околната среда е по-чиста и въздухът не е толкова замърсен.

 

Настрана от получаване на чист въздух, сутрешната разходка ще ви позволи да се насладите на слънчевите лъчи. Не всеки е в състояние да получи достатъчно витамин D в диетата си, така че ходене няколко минути рано сутринта ще ви даде този витамин.

 

Някои хора са прекалено мързеливи, за да излязат за сутрешна разходка. Независимо от възрастта, сутрешна разходка може да служи като начално лечение или превенция на определени заболявания. Тя може да даде старт на енергията, от която тялото ви се нуждае. По-късно през деня ще бъдете в състояние да постигнетте повече, защото сте енергезирани.

 

Ако все още не сте сигурни, защо не погледнете тези допълнителни ползи, които може да получите от една сутрешна разходка?

 

-В действителност, ежедневната сутрешна разходка ще помогне за регулиране на цикъла на съня.

 

-Сутрешната разходка е форма на упражнения, които, ако се предприемат редовно може да понижат риска от рак. Едно проучване на Националния онкологичен институт установи, че бързото ходене в продължение на един час всеки ден, значително намалява риска от рак на гърдата при жени на средна възраст.

 

-Вървенето е форма на упражнение, което гори глюкоза, това ще доведе до повече инсулин. Това, от своя страна, подобрява нивата на кръвната захар и помага на диабетици.

 

-Подобрява кръвообращението, което означава, че по-голямо количество кислород достига мозъка. Това води до подобряване на умствените способности и интелекта.

 

-Сутрешните разходки са показали, че подобряват самочувствието, което от своя страна помага в борбата с различни психологически проблеми като депресия и стрес. Приемът на конвенционални лекарства за лечение на заболявания, не винаги е добре за тялото. Превенцията е по-добра, отколкото лечение, така че ако искате да имате здраво тяло, трябва да накарате тялото си да се движи. Подобно на храната и водата, сутрешната разходка е необходима и важна.
 

Свързани статии:

Разходка срещу болки в гърба

5 здравни ползи от разходката по плажа

Стойте прави по-често

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как пъпеш (канталуп) лекува рак, диабет и разтваря камъни в бъбреците

Как пъпеш (канталуп) лекува рак, диабет и разтваря камъни в бъбреците

Следваща статия
Кейл – за отслабване и срещу атеросклероза

Кейл – за отслабване и срещу атеросклероза

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар