Блог

Срещу артрит и висок холестерол – масло от крил

Срещу артрит и висок холестерол – масло от крил

Едва ли вече има човек, който да не знае колко полезни са омега-3 мастните киселини. Именно огромното им съдържание в полезното масло от крил го прави панацея за резица болести. Крил е зоопланктон, който е скаридоподобен. Малките скаридки са храна на много от бозайниците и са много богати на омега-3 мастни киселини, които носят редица ползи за здравето.

 

Полезните съставки на масло от крил могат да имат благоприятен ефект върху предменструалния синдром и болезнения месечен цикъл. Освен това то намалява възпалението в следствие на артрит. Изследвания са показали положителни симптоми и при голяма част от пациентите сковаността, подуването и болката в следствие на артрит са били значително намалели.

 

Полезните мастни киселини в масло от крил се съхраняват в различни биохимични форми от тези на рибеното масло. В масло от крил има много мастни киселини, които се съхраняват като фосфолипиди. Храносмилането им е много по-лесно в сравнение с други форми на мастни киселини. Проучвания показват, че тялото може да поеме по-лесно маслото от крил, отколкото рибеното масло.

 

Полезното масло от крил съдържа мощен антиоксидант наречен астаксантин. Той има способността да предпазва клетките от свободните радикали, които се образуват от разграждането на храните, от въздуха, който човек диша, когато е изложен на опасности в околната среда, като дим, радиация и други. Антиоксидантът в маслото, наречен астаксантин, може да елиминира голяма част от тези свободни радикали, предизвикващи увреждане на клетките.

 

Мастните киселини в масло от крил могат да помогнат за намаляването на нивата на холестерола, както и за намаляването на триглицеридите в кръвта, а също така подобряват кръвообращението.

 

Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в масло от крил, помогнат и за подобряването на мозъчната функция.
Добре е да знаете, че масло от крил не бива да се приема от хора, които имат алергия към морски храни или ако приемат медикаменти за разреждане на кръвта. В останалите случаи масло от крил може да помогне за облекчаване на редица неразположения и да подобри общото здравословно състояние.

 

Свързани статии:

ДА на холестерола!

8 добавки и билки, помагащи да се справим със стреса

Време за риба и Омега 3

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Експерт: В България се намират много от естествените „модифицирани от Господ храни”

Експерт: В България се намират много от естествените „модифицирани от Господ храни”

Следваща статия
Салата айсберг за здрави кости

Салата айсберг за здрави кости

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар