Блог

Пригответе си витаминозен и много полезен сироп от лимони

Пригответе си витаминозен и много полезен сироп от лимони

Едва ли има човек, който не знае за вълшебната здравословна сила на лимоните. Те съдържат огромно количество витамин С и са прекрасен щит срещу вируси, настинки, грип, тъй като поддържат здрава имунната система. С това свое качество лимоните дори могат да се борят с рака и сокът им могат да служат като природна химиотерапия. Те са полезни при камъни в бъбреците, жлъчката, против киселини и за стопяване на мазнините. От прекрасния жълт цитрус може да се прави и зимнина.

 

 

Една такава е рецептата за сироп от лимони, която може да си приготвите и да си имате за студените зимни месеци за подсилване на организма.

 

Една рецепта за сироп от лимони е с килограм плод и два килограма захар. Лимоните се измиват добре с топла вода и се подсушават. Изцежда се сока и корите се нарязват на ивици. Те се подреждат в буркани, като помежду им се поливат с лимонов сок и обилно със захар. От време на време бурканите се разтръскват, за да се запълнят празнините.

 

Отгоре се сипва дебел слой захар, след което бурканите се затварят с капачки и се слагат на студено и тъмно място.

 

Наблюдавайте съдовете и щом се образува сироп, той се отцежда. Корите може да се използват за ароматизиране на сладкиши или за направата на ликьор.

 

Друга рецепта за сироп от лимони е с 4 средно големи лимона, 2 литра вода, килограм захар и 2 чаени лъжички винена киселина. Лимоните се нарязват заедно с корите на парченца и се заливат с водата. Прибавя се захарта и се разбърква и щом тя се разтвори напълно, а това се случва за около 2 дни, се прецежда през марля и към сиропа се прибавя лимонената киселина. Разбърква се добре и се налива в бутилки. Когато решите да се освежите, отваряте бутилката със полезния сироп от лимони и разредете с вода на вкус.

 

Свързани статии:

Как комбинацията мед и лимон може да направи чудеса?

Вода с лимон – започнете деня със здраве!

Какво можем да лекуваме с лимон

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
„Златната“ смес – куркума и мед – най-добрия и най-силен естествен антибиотик

„Златната“ смес – куркума и мед – най-добрия и най-силен естествен антибиотик

Следваща статия
Три супер имуностимулиращи билки

Три супер имуностимулиращи билки

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар