Блог

Подобрете нивата на своите лимфоцити с естествени средства

Подобрете нивата на своите лимфоцити с естествени средства

Белите кръвни клетки – лимфоцити са част вашата от имунна система. Има два основни вида лимфоцити: едните са наречени В клетки, а другите Т клетки. Първите – В-клетките произвеждат антитела, които се използват за атака срещу нахлуващите бактерии, вируси и токсини. Т-клетките са предназначени да унищожат собствените клетки на организма, които са увредени от вируси или са готови да станат ракови.

 

Лимфоцитите предизвикват лимфоцитоза (lim-foe-sie-TOE-sis), когато техният брой е много завишен. Те помагат да се преборите с болестите, така че е нормално да се види временното увеличение на броя на лимфоцитите след всяка инфекция.

 

Когато броят им е значително по-висок от 3000 лимфоцити в 1 микролитър кръв при възрастни, обикновено се счита, че пациентът има лимфоцитоза. При деца, прагът за лимфоцитоза варира с възрастта, но може да бъде и по-висок от 7000 до 9000 лимфоцити на микролитър. Точните прагове за лимфоцитоза могат леко да варират от една лаборатория в друга.

 

Причини за високи нива на лимфоцити

Ако вашият лекар определя броя лимфоцитите Ви като висок, резултатът от теста може да бъде доказателство за едно от следните състояния: инфекция (бактериални, вирусни, други), рак на кръвта или лимфната система, автоимунно заболяване причиняващо продължаващото възпаление.

 

Специфични причини за лимфоцитоза включват: остра лимфоцитна левкемия, хронична лимфоцитна левкемия, инфекция от цитомегаловирус (CMV), HIV / СПИН, мононуклеоза, множествена миелома.

 

Други вирусни инфекции: туберкулоза, васкулит, коклюш.

 

Когато нивото на лимфоцитите е ниско, това означава, че вашата имунна система е слаба и има нужда от усилване. То трябва да е в границите на нормалното, за да действа ефективно.

 

Природни средства за нормализиране нивата на вашите лимфоцити

За да нормализирате нивата в нормалните граници е добре да си послужите с естествени средства като вода, храна и други. От полза, е да пиете достатъчно вода, около 2-2,5 л дневно, не яжте захар и рафинирани храни, намалете излишните килограми, правете упражнения, избягвайте стреса. Яжте червени, оранжеви и жълти зеленчуци и пийте сокове от тях – моркови, червено цвекло, тиква, броколи, кейл и други. Освен тях полезни са и бадемите, къдравото зеле, гроздето и особено тъмното, боб и гуава.

 

Екстрактите от Алое Вера, корени от Астрагал, ехинацея, женшен, помагат също. Хранителни добавки с цинк, селен, витамин С се добавят към този списък.

 

Един много важен фактор е чистият планински въздух, за който повечето от нас нямаме възможност да ползваме в нашите населени места. Политиката на нашето правителство е да затрива всичко изградено с труда на народа и поредната престъпна глупост извършена от тях е закриването на белодробната болница в село Радунци. Тя е известна с най-чистия и наситен с кислород въздух местност на Балканите и затова е построена там.

 

Свързани статии:

Имам ли далак и мога ли без него?

Прочисте организма със студено пресовано рициново масло

Как да пречистим кръвта си по естествен начин

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
8 факта, че безалкохолните напитки са най-големият враг на здравето

8 факта, че безалкохолните напитки са най-големият враг на здравето

Следваща статия
Как да се отървем от гнойни "тапи" по сливиците

Как да се отървем от гнойни "тапи" по сливиците

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар