Блог

Направете си прекрасни здравословни бонбони

Направете си прекрасни здравословни бонбони

Ако искате да не качвате килограми, а същевременно с това да си похапвате сладки неща, без които явно не можете, има решение на проблема. Той се нарича домашни здравословни бонбони.

 

За целта са ви необходими сушени плодове по избор – кайсии, фурми, стафиди, череши, смокини. Те трябва да са с почистени дръжки и костилки. Вземат се и ядки по избор. Най-добре е ядките да са сурови – лешници, бадеми, орехи, белен слънчоглед. Ще ви трябват още сусамов тахан и кокосови стърготини.

 

Всички сушени плодове се нарязват на ситно или се смилат в кухненски робот, смесват се с нарязаните на дребно или едро смлени ядки и със сусамовия тахан и се оформят на топчета. Те от своя страна се овалват в кокосови стърготини, сусам или смлени ядки по избор. Оставят се в хладилника да стегнат за около час и са готови.

 

За втората рецепта за здравословни бонбони са ви необходими също сурови белени слънчогледови семки, сурови лешници, сурови бадеми и сурови орехи. Трябват ви още по 50 грама сушени кайсии, сушени смокини, стафиди и годжи бери, две супени лъжици сусамов тахан и две супени лъжици мед. Освен това ви трябват и 50 милилитра прясно изцеден сок от портокал и за овалването сурово какао или настърган натурален шоколад.

 

Приготвянето на тези чудесни здравословни бонбони се прави като всички ядки, меда, сусама и портокаловия сок се смилат в блендер за около две минути, а сушените плодове се нарязват на ситно. Всичко се смесва и се оформят топчета, които се топят в какаото или натуралния шоколад. Вместо мед, в тези здравословни бонбони може да използвате сироп от агаве или кленов сироп.

 

Свързани статии:

Рецепти за вкусни шейкове с куркума

Ирина Тенчева меси здравословен хляб от лимец

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
molif.com
Предишна статия
15 правила от Изтока - за здраве и дълголетие

15 правила от Изтока - за здраве и дълголетие

Следваща статия
Начини да успокоите ума и сърцето си

Начини да успокоите ума и сърцето си

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар