Блог

Рецепти за вкусни шейкове с куркума

Рецепти за вкусни шейкове с куркума

Подправката куркума е от семейството на джинджифила и е широко използвана в кърита, и други индийски ястия. Тя придобива повишена популярност като „суперхрана“ през последните години. Активното вещество, известно като куркумин, е мощен антиоксидант, който може да се пребори с бактериални, вирусни и гъбични инфекции и да намали риска от развитие на сериозни заболявания, като рак и дори болестта на Алцхаймер. В допълнение към това, тя е и мощен противовъзпалителен агент. Не всеки е привърженик на къри, обаче. Така че по-долу са четири рецепти за шейкове, съдържащи куркума.

 

Тропически шейк с куркума

 

Комбинирайте една чаша кокосово мляко, половин чаша замразени парченца ананас, един пресен банан, една супена лъжица кокосово масло, една чаена лъжичка куркума, една чаена лъжичка канела и половин чаена лъжичка джинджифил, както и една чаена лъжичка чиа семена. Смелете това в блендера и се наслаждавайте. Този шейк има вкус на пикантна пина колада, но е заредена с фибри, витамини и минерали от плодовете и Чиа семената, и има редица здравословни свойства.

 

Шейк с куркума „Зелената богиня“

 

Смесете една чаена лъжичка куркума, половин чаша целина, половин чаша с краставица, половин чаена лъжичка джинджифил и добавете малко лимонов сок. Пуснете в блендера, докато сместа стане гладка. Това вкусно питие е антиоксидант, а зеленчуците добавят фибри и са богати на хранителни вещества, докато джинджифилът, и куркумата придават пикантен, екзотичен вкус.

 

Шейк с куркума „Чай“

 

В блендер смесете една чаша обикновено кокосово мляко, 3-4 кубчета лед, половин чаена лъжичка куркума, една чаена лъжичка кокосово масло, щипка ванилия, една чаена лъжичка канела, индийско орехче, карамфил и кардамон. Подправките в тази рецепта са страхотни за възпалителни състояния.

 

Лек и лесен шейк с куркума

 

Комбинирайте една чаена лъжичка куркума на прах с половин маруля, три моркова, една краставица и един лимон без кора в блендера. Тази „течна салата“ е олекотена версия и е отлична за прочистване на системата. Идеално е за детоксикация на черния дроб.

 

Добавянето на куркума в диетата на регулярна основа е отлично средство за укрепване на имунната система, насърчаване на доброто храносмилане и лечение на възпалителни състояния като артрит. Тези шейкове са вкусен начин да го направите, а другите съставки в тях ще донесат свои собствени конкретни ползи за здравето, както и хранителни вещества като минерални, витамини, диетични фибри и фитохимикали, които ще насърчат цялостното здраве и благополучие, и ще ви предпазят от инфекции и заболявания.

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
marriedinmarrickville.wordpress.com
Предишна статия
Ефикасно отслабване със солена вода

Ефикасно отслабване със солена вода

Следваща статия
Стресът на работното място разболява

Стресът на работното място разболява

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар