Блог

Корен от астрагал: спира остаряването, лекува диабет тип 2 и поправя ДНК

Корен от астрагал: спира остаряването, лекува диабет тип 2 и поправя ДНК

Астрагал е невероятен корен, който помага да се поддържа функцията на имунната система и защитава черния дроб и сърцето. В тази статия ще научите за здравните ползи на астрагал в  китайското и западното билколечение.

 

Коренът от астрагал първоначално идва при нас от Китай и бързо се интегрира в билколечението. В едно скорошно проучване на общественото мнение на практикуващите билкари, го поставят като 16-ти в топ 50 билки, често използвани от западните билкари.

 

Дълголетие

 

Изглежда, че коренът от астрагал удължава живота на пациенти с ракови заболявания, като подкрепя имунната система и потиска растежа на ракови клетки. Научните изследвания също показват, че някои специфични съставни елементи в астрагал са силно антиоксидантни, което забавя скоростта на стареене.

 

Теломерите е структура, открита в края на хромозомата и е регион на повтарящи се ДНК. Неговата задача е да предотврати влошаването на хромозомата. Съкратени теломери са свързани с лошо здраве и стареене. Астрагалът показва също така, че може да забави скъсяването на теломерите, което ни дава допълнителни улики за това как се насърчава дълголетие.

 

Ремонт на ДНК

 

Билката астрагал е изключително мощна и ако се консумира редовно, има силата не само да „бронира“ вашата имунна система, но също така защитава и поправя всяко съществуващо увреждане на ДНК.

 

По време на процеса на репликация на ДНК, теломерите пазят ДНК непрекъснато (както пластмасовите капачки в края на връзките на обувките ги пазят от разнищване). Всеки път, когато ДНК се реплицира, теломерите стават по-къси и в крайна сметка, когато те станат достатъчно малки, започва процесът на клетъчна смърт. Изследванията свързват този процес на клетъчна смърт със стареене и рак.

 

Добър за диабетици

 

Астрагал изглежда обещаваща храна за диабетици. Причината за това не е напълно ясна. Пациенти, които приемат астрагал, проявяват по-добър контрол на кръвната захар.

 

Различни полизахариди предпазват от радикали, както и ползите, които астрагал предоставя на здравето на клетките се проявяват в способността му да метаболизира различни хранителни вещества.

 

Диабет тип 2

 

Диабет тип 2 се характеризира с високи нива на кръвната захар и инсулинова резистентност, състояние, при което тялото не използва инсулина правилно. Следователно, целта на много лекарства за диабет е да се намали нивото на кръвната захар и подобри инсулиновата чувствителност. Астрагал може да бъде в състояние да направи и двете. Според проучване, вид захар, извлечена от астрагал, известна като полизахарид намалява кръвната захар и подобрява чувствителността към инсулин в диабетни плъхове. Поради тези антидиабетични ефекти, астрагал може да бъде обещаващ като потенциално лечение на диабет тип 2.

 

Други ползи за здравето на корен от астрагал

 

  • Намалява разпространението на метастази;
  • Помага при сърдечни заболявания и високо кръвно налягане;
  • Намалява възпалението;
  • Подпомага храносмилането;
  • Подобрява функцията на черния дроб;
  • Стимулира имунната система;
  • Намалява страничните ефекти на химиотерапията;
  • Може да се използва като общотонизиращо средство;
  • Третира изгаряния и абсцеси;
  • Предотвратява настинки;
  • Респираторни инфекции;
  • Фибромиалгия;
  • Анемия;
  • Помощ при синдром на хроничната умора;
  • Бъбречно заболяване.

 

Как да отглеждате свой собствен астрагал?

 

Астрагал е един от сортовете суперхрани, които ние препоръчваме да отглеждате в собствената си градина. Въпреки че ще отнеме най-малко четири години, преди да можете да получите реколта, е сравнително лесно да се отглежда в дълбока, пясъчна, добре дренирана почва с добро излагане на слънце.

 

Свързани статии:

Подарък от природата: 7 билкови лекарства при бъбречна недостатъчност

Вашата лимфна система – защо и как да я задвижим?

4 рецепти за сок, които обръщат хода на диабет тип 2 само за седмица

 

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Изненадващи медицински употреби на лавандуловото масло

Изненадващи медицински употреби на лавандуловото масло

Следваща статия
Невероятните ползи за здравето от бамята

Невероятните ползи за здравето от бамята

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар