Блог

Използвайте морска сол за здраве и красота

Използвайте морска сол за здраве и красота

Полезната морска сол може да помогне при десетки здравословни проблеми и дори за разкрасяване. Винаги имайте по един пакет от нея вкъщи, защото тя ще ви спаси от много неприятности и с нея може да си правите дори козметични процедури. Тя става и за готвене и е много полезна.

 

Морска сол служи като пречистване – с разтвор от солена вода се правят промивки и гаргара. Нагрятата морска сол може да ви помогне при синузит или като грейка за коремни неразположения.

 

Запекът също се лекува с подсолена вода – пуска се щипка морска сол в чаша студена вода и този разтвор се пие.

 

Зъбите ви ще се запазят по-дълго време здрави и бели, ако всяка сутрин ги търкате със смес от морска сол и пепел. Морска сол се използва и за лечение на косопад и суха екзема. Трябва да измиете главата си и да втриете в нея сол, а след 15-20 минути да изплакнете.

 

Смес от морска сол и пчелен мед или морска сол и водка помага при болки в ставите като се масажирате по болезнените места.

 

При хипертрофия на третата сливица се прави гаргара с подсолена вода с морска сол и се пие рибено масло, а ивхалациите със солен разтвор от морска сол помагат при бронхит.

 

Друго приложение на морска сол е при бавно зарастващи рани. Лекарите препоръчват върху болното място да се постави памучна кърпичка, напоена в горещ солен разтвор.

 

Солените компреси с морска сол се използват за успокоение на нервната система, за очистване на организма и разнасяне на възпаления.

 

Морска сол помага и при настинки. Просто трябва да си направите топла баня на краката, в която е разтворена шепа морска сол.

 

Свързани статии:

За какво е полезна морската сол

Солена смърт – българска традиция!

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
naturalhealthadvisory.com
Предишна статия
Проф. Мермерски разкри уникална рецепта за висок имунитет

Проф. Мермерски разкри уникална рецепта за висок имунитет

Следваща статия
Как да решим проблемите със стомаха с подръчни средства у дома

Как да решим проблемите със стомаха с подръчни средства у дома

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар