Блог

Билки помагат при проблеми с червата

Билки помагат при проблеми с червата

Съвременният начин на живот влияе много на нашето здраве. Доскоро повече жени страдаха от заболявания на храномсилателната система, но все по-често това се случва и с мъжете. Често се появяват проблеми с червата, които могат да бъдат повлияни и от билки, освен от лекарства. Стърадащите имат промени в ходенето по голяма нужда, болки в корема, диария и общ дискомфорт.

 

 

За успокояване на червата при раздразване се вземат спазмолитици. Може да си помогнете и с билки, те поне няма да ви навредят, ако се окаже, че проблемът не е толкова сериозен.

 

 

Чай от мента може да ив помогне за червата и за отпускане на тяхната мускулатура. Тя повлиява добре при коремна болка и при отделяне на повече газове. Пие се по 1-2 чаши на ден. Може да се слагат в салатата и оресни листа от мента или да с евземат по 1 капсула билката 3 пъти за деня.

 

 

Една билкова смес се препоръчва за облекчаване на възлаение на червата и за отпускане от лайка, лечебна ружа, див ямс, мента, камшик и хидрастис. Тези чайове могат да бъдат пити по 6 пъти на ден, може да се ползват и настойки от тези билки. Ако сте повече притеснени от коремното възпаление може да добавите още малко лайка и хмел към билковата смес.

 

При коремна болка и подуване на корема може да се добави джинджифил или канела на прах към описаните чайове.

 

За предпазване то запек и за лекуването му е добре да се пие сок от алое вера или фа се капсули с него.

 

Друго полезно растение при болки в червата е копърът. Той е ефективен срещу проблеми на храносмилателната система, подтиска развитието на бактерии, инфекции и възпаления. Ползват се семената и стъблото за директна консумация и за чай. Семената могат да се сдъвчат директно или да се сварят на чай като 1 лъжичка за кафе със семена от копър се варят във вода колкото за 1 чаша.

 

Полезни билки за червата са алое вера, смокиня, сена, дива тиква, луда краставица, лечебна сиротица, ревен, зърнастец, кимион, грамофонче и други.

 

Свързани статии:

Как да пречистим дебелото черво по естествен начин

Как да се храним ако ни мъчи запек?

Тайните на народната медицина. Как ни лекуват растенията?

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Защо ендокринната система е толкова важна?

Защо ендокринната система е толкова важна?

Следваща статия
Варенето на броколите унищожава свойствата им за борба с рака

Варенето на броколите унищожава свойствата им за борба с рака

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар