Блог

Безплатни прегледи при алерголог от Александровска болница ще се проведат от понеделник до петък в Южния парк

Безплатни прегледи при алерголог от Александровска болница ще се проведат от понеделник до петък в Южния парк

Около 30 % от българите имат някаква алергия, показват данни на Българското дружество по алергология. Заради тревожната статистика в столичния Южен парк ще бъде разположен специален пункт за безплатно изследване на пациенти, където до 11 юли, гражданите на столицата ще могат да се информират за алергиите и да си направят безплатни изследвания.


 

Д-р Анна Валериева, алерголог в УМБАЛ „Александровска”: От понеделник до петък хората могат да се възползват от това да дойдат в Южния парк, където двама лекари доброволци от нашата клиника ще извършват безплатни прегледи на пациентите, на всички граждани които имат желание и интерес да научат повече за алергиите за алергените за нашите заболявания.


 

Информационният пункт в Южния парк е разположен на голямата поляна, от страната на бул. „Гоце Делчев”. Прегледите ще се извършват всеки ден от 10 до 14 ч. Според световните изследвания в близките 20-25 години половината от населението, включително и у нас, ще бъде болно от алергии.


 

Д-р Анна Валериева: В развитите страни около 30 – 35 процента от населението вече имат алергия, като се очаква до 2050 година, всеки втори да е с алергия.


 

Алергиите са лечими, най-важното е да се знае, че когато те се контролират и се лекуват по правилния начин, човек има качеството на живот които е сравним с този на човек без никакво заболяване. Алергичните заболявания са на второ място по брой на засегнати пациенти. През седмицата за борба с алергиите, в клиниката по алергология на „Александровска” ще се провеждат и обучения за пациенти на тема „Популярно за астмата”, всеки работен ден, от 14.00 до 16.00 часа, информират от БНТ.


 

Още:


 

Възход на сезонните алергии през пролет 2014!


 

Парфюмите – отрови в скъпи шишенца?


 

5 растения за естествено пречистване на въздуха у дома


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Какви храни да изберем, за да имаме кожа като от сатен

Какви храни да изберем, за да имаме кожа като от сатен

Следваща статия
Безплатни прегледи с ултразвуково изследване в инвитро центъра в Токуда ще се провеждат до 25 юли

Безплатни прегледи с ултразвуково изследване в инвитро центъра в Токуда ще се провеждат до 25 юли

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар