Блог

Храни за подобряване на ниския хемоглобин

Храни за подобряване на ниския хемоглобин

Спадането на нивото на вашия хемоглобин е сериозен проблем; това може да бъде признак на анемия, инфекция или дори кървене. Залозите са по-високи при жените, особено тези, които не страдат от недостиг на желязо и други хранителни вещества в диетата си, като спадът в нивото на хемоглобина може да бъде повече от обичайното, което води до слабост и лошо рутинно изпълнение.

 

Как човек може да регулира здравословните нива на хемоглобина? Доверявайки се на природата. Ние сме благословени с храни, които могат да ни помогнат да се поддържа нивото на хемоглобина здраво, без да се налага да се пият лекарства.

 

Червено месо: Когато избираме храни, които могат да увеличат нивото на хемоглобина, ние търсим богато съдържание на желязо. Когато става въпрос за червено месо, ще откриете, хем желязо (или желязо, което се абсорбира добре) и най-добрата част за това е, че то може лесно да се абсорбира в червата. Но нека не се отдаваме на угаждане с червено месо, вие не искате да страдате от сърдечносъдови заболявания, които могат да са резултат от преяждане или по-високо съдържание на мазнини. Както при всичко друго, една балансирана диета е ключът. Избягвайте свинското.

 

Зеленчуци: Цвеклото, лапат или спанак, зелен грах, червен или бял боб, зеле, ряпа, сладки картофи и карфиол са някои зеленчуци, които са лесно достъпни на пазара. Ако имате достъп до вносните зеленчуци изпробвате броколи, боб Лима, зеле и черен боб. Цвеклото е най-доброто естествено средство за увеличаване на броя на кръвните клетки, то има способността да регенерира съдържанието на желязо и активира червените кръвни клетки, които доставят пресен кислород на кръвта и чрез нея до всички клетки и тъкани.

 

Плодове – стафиди, сушени сини сливи, сушени смокини, кайсии, ябълки, грозде и дини, от тях не само ще увеличите червените кръвни клетки, но и ще подобрите кръвната картина. Цитрусовите плодове като портокали, амла или Индийско, цариградско грозде, лайм и грейпфрут помагат за набавяне на желязо. Те играят много важна роля за увеличаване на броя на кръвните клетки.

 

Ядки – Всички ядки имат някакво количество желязо в тях. Царят на всички ядки с най-високо съдържание на желязо е скромният бадем. Около 30 г бадеми всеки ден осигуряват 6% от желязо. Сушени плодове и ядки могат да бъдат закупени от всеки магазин в големите и в малките градове.

 

Хлябове, тестени изделия – Проверка на етикетите на пълнозърнести хлябове, макаронени изделия и зърнени храни; Всяка опаковка съдържа задължително 20% или повече от дневната стойност за желязо. Пълнозърнестите храни предлагат много ползи за здравето, заради което всеки трябва да се опита да ги включи в ежедневното си хранене. Ето още една причина да продължите да правите това, пълнозърнестите храни са богат източник на желязо.

 

Свързани статии:

Повишеният хемоглобин

7 мощни супер храни за естествена борба с анемия

Как да контролираме нивото на холестерола в кръвта без лекарства

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Режимът за здраве и красота на Петър Дънов

Режимът за здраве и красота на Петър Дънов

Следваща статия
Сок от ананас е 500% по-ефективен от сироп за кашлица

Сок от ананас е 500% по-ефективен от сироп за кашлица

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар