Блог

Три естествени средства за премахване на брадавици

Три естествени средства за премахване на брадавици

Брадавиците са малки кожни израстъци, които се появяват на повърхността на кожата, обикновено по лицето, шията, подмишниците, гърдите или слабините. Тези малки кожни образувания са доброкачествени тумори. Те изглеждат като излишна кожа, но са пълни с нервни клетки, мастни клетки и сърцевина от нишки и канали. Брадавиците могат да бъдат досадни и да ни правят стеснителни. За щастие, те могат да бъдат отстранени с помощта на естествени средства от дома. Два от тези метода изискват използването на масла. Важно е първо да се разрежда маслото преди да се прилага директно върху кожата, особено ако никога не сте използвали това масло преди това. В моя опит, не съм имал нуждата да разреждам масло от чаено дърво, но за тези, с по-чувствителна кожа, може би ще е необходимо да се разреди.

 

Масло от чаено дърво

 

Това мощно масло е било използвано в продължение на векове. Австралийските аборигени са използвали чаено дърво в продължение на хиляди години за лечение на порязвания и изгаряния. Чаеното дърво, известно също като Мелалеука, е антисептик и е било предпочитания антисептик за повечето австралийски лекари в началото на 20 век. Чаеното дърво може да се използва за отстраняване на брадавици. Първо, измийте засегнатата област с вода и сапун, след това подсушете мястото. Натопете една клечка за уши наполовина в малко масло от чаено дърво и приложете маслото върху брадавицата. Ако е необходимо, маслото от чаено дърво може да се разрежда със зехтин. Накрая покрийте брадавицата с лейкопласт. Нанасяйте по една капка масло от чаено дърво още два пъти през деня и покривайте с нов лейкопласт. Ще забележите свиване на брадавицата, докато не падне сама по себе си в рамките на няколко дни. Ако не забележите много подобрения, опитайте по-често прилагане на маслото или добавяне на повече масло от чаено дърво към разредената смес. Маслото от чаено дърво е идеално за премахване на брадавици, защото ще помогне за успокояване на кожата и я предпазва от инфектиране.

 

Чесън

 

Това е друг чудесен естествен антисептик. За този лек ще имате нужда от малко пресен чесън, нож и малко лепенки. Първо, започнете чрез промиване на засегнатия участък с вода и сапун и подсушете добре. След това нарежете една скилидка чесън на „дискове.“ Вземете един диск чесън и го втрийте в брадавицата. Накрая, нарежете диска до размерите на брадавицата, нанесете го и го залепете с лейкопласт. Правете това сутринта и го оставяйте за цял ден. След това махнете лейкопласта и чесъна преди лягане и измийте засегнатия участък. Повтаряйте този процес, докато брадавицата падне, 4-6 дни. Алтернативно, чесънът може да се прилага преди лягане и да се отстранява на сутринта.

 

Ябълков оцет

 

Още една страхотна употреба на ябълковия оцет. Ябълковият оцет, също като чесъна и маслото от чаено дърво е естествен антисептик. Използвайте този оцет за отстраняване на брадавици, като първо почистите засегнатата област и полейте брадавиците с топла вода, докато омекнат. След като брадавиците станат меки, приложете памучен тампон, напоен в ябълков оцет върху брадавицата в продължение на 20 минути. След това изплакнете ябълковия оцет. Тази процедура се повтаря 2-3 пъти на ден, докато брадавицата падне.

 

Свързани статии:

Как да разпознаем опасните бенки

Невенът – използват го при различни терапии на много заболявания

9 невероятни приложения на ябълковия оцет, които просто трябва да знаете

Защо наричат смокинята лечителката от късното лято?

Ябълковият оцет е от полза за косата, кожата и зъбите

Пригответе си лечебен микс от чесън и мед

Медът от манука - единствен с индекс върху всеки буркан колко е силен срещу бактерии

Победете естествено акнето веднъж и завинаги с тези съвети

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Диета с кисело мляко прави чудеса с тялото

Диета с кисело мляко прави чудеса с тялото

Следваща статия
5 причини да пълнеем през зимата. Интервю с д-р Мария Николова

5 причини да пълнеем през зимата. Интервю с д-р Мария Николова

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар