Блог

Топ 4 начина за подобряване функцията на черния дроб

Топ 4 начина за подобряване функцията на черния дроб

Живеенето в свят, в който на всяка крачка има токсини, смущава силно функцията на черния ни дроб. Ежедневните докосвания на токсини от храната, въздуха, водата, продукти за лична хигиена и стоки за бита е бавно, но сигурно бреме за този упорито работещ орган, излагайки на риск способността ни за правилна ежедневна детоксикация. За да се обърнат тези последици и да се оптимизира функцията на черния дроб, имайте  предвид тези четири фактора.

 

 

Включете правилните храни и правилни хранителни навици

За да се започне безопасна детоксикация на черния дроб, не трябва веднага да вземате продукти за основно прочистване или да закупите мощен билков пакет за детоксикация на черния дроб. Вместо това, трябва да се фокусирате първо върху вашата диета и правилни хранителни навици.

 

Трябва да отпочинете храносмилателния тракт, като ядете по-малки и по-леки ястия, които са лесно усвоими и плътни на хранителни вещества и винаги да спирате, когато се чувствате около 80% сити. Някои добри варианти, които отговарят на този закон са шейкове с ниско количество захар, сокове, салати, супи и ферментирали храни като кисело зеле и кокосов кефир. Придържайте се към сурови храни и с ниско съдържание на захар, доколкото е възможно, за да починете функцията на черния дроб и да му предоставите необходимите ензими, за да си върши правилно работата на детоксикация.

 

 

Елиминирайте храни, продукти и ежедневни навици, които вредят на черния ви дроб

От друга страна, трябва да се премахнат или до голяма степен да се избягват храни и навици, които ще забавят или компрометират функцията на черния дроб. Това включва ядене на мазнини от месо на животни, масло, млечни продукти и растителни масла. Рафинирани брашнени продукти, захар, алкохол и кофеин също ще отслабят черния дроб, предимно поради храносмилателния стрес и прекомерното справяне със захар и нишесте. Избягването на всякакви храни, които са генетично модифицирани организми ( ГМО) също е изключително важно.

 

Също така, направете всичко възможно, да избегнете химикали в храните, като избирате по-чисти храни и пречиствате водата и въздуха по подходящ начин. Обърнете внимание на личната хигиена и домакинските продукти, които съдържат неузнаваеми съставки и ги заместете с естествени продукти.

 

И накрая, разберете, че всички предписания или лекарства са особено вредни за черния дроб и винаги ще застрашават неговата функция. Липсата на сън и негативните мисли също допринасят за спада му, така че подобряването на моделите на съня и начина на мислене са задължителни.

 

 

Консумирайте храни и билки, които детоксикират черния дроб

За да засилите детоксикацията на черния дроб малко повече, фокусирайте се върху храни и билки, които са посочени като особено прочистващи черния дроб, включително:

  • Броколи
  • Зеле
  • Цвекло
  • Чесън
  • Лук
  • Орехи
  • Авокадо
  • Ябълки
  • Грейпфрут
  • Листни зелени зеленчуци
  • Кисело зеле
  • Кокосов кефир

 

Популярни билки, които са добре познати с почистване на функцията на черния дроб включват:

  • Магарешки бодил
  • Глухарче
  • Корен от репей
  • Артишок
  • Куркума

 

Консумирането на тези храни и билки ще помогне за подкрепа, детоксикация и подхранване на черния дроб, така че да може да стане отново в добро здравословно състояние и ежедневно да премахва токсините.

 

 

Подобряване на храносмилането

Стомашно-чревният тракт служи като първа линия на защита, след като веднъж токсините са влезли в тялото. Ако се компрометира, той позволява на причинителите на болестта да се вкоренят, често до точката, че да пробият мембраната на червата и да влязат в кръвния поток.

 

Веднъж след като червата станат токсични, скоро ще последва и останалата част от тялото. Ако червата продължават да изпускат токсини, черният дроб ще поеме голяма част от тежестта на премахването им чрез филтриране, правейки ги безвредни и изхвърляйки тези вещества от организма чрез урината и изпражненията. Ето защо подобряването на храносмилането е от решаващо значение, за да се гарантира, че няма прекалено голям и последователен поток от токсини, с които да се справя черния дроб, или в крайна сметка може да стане сериозно компрометиран.

 

 

Свързани статии:

Помощ за черния дроб

Кои билки за прочистване на черния дроб ще ви помогнат

4 храни за прочистване на черния дроб

 

Автор: biopogled.com
 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
11 мита за храносмилането

11 мита за храносмилането

Следваща статия
Бабини рецепти срещу настинки

Бабини рецепти срещу настинки

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар