Блог

Кои билки за прочистване на черния дроб ще ви помогнат

Кои билки за прочистване на черния дроб ще ви помогнат

Наричат черния дроб чистилището на човешкото тяло и без него то не може да функционира правилно. Затова поддържането на този важен орган в изправност е много важно за здравето. Ако имате проблеми с него, съществуват растения и билки за прочистване на черния дроб, които ще ви помогнат в това начинания.
Хора, които работят в токсична среда като химически изпарения, тютюнев дим, химикали и други, трябва да правят това изчистване на черния дроб периодично.

 

 

Сред полезните храни, растения и билки за прочистване на черния дроб са корени от глухарче, бял трън, шипка, лимонов сок, зехтин.

 

 

Чистият черен дроб е гаранция за правилно работещ организъм, а затлаченият и отровен орган предразполага към разболяване от много тежки и опасни болести.

 

 

Сред полезните билки за прочистване на черния дроб е белият трън или още познат като магарешки трън или бодил. Това растения съдържа особено полезното за черния дроб елемент силимарин, който има способността да регенерира клетките на черния дроб. Може да ползвате масло от бял трън или пък да си правите отвари. Има дори спиртен извлек от бял трън, от който могат да се взимат и на капки, разтворени в малко вода. По същия начин действа и коренът от глухарче. От него се прави специален чай против затлъстяване и за добра работа на чернодробните и жлъчните пътища.

 

 

От полезните билки за прочистване на черния дроб може да си направите една много добре билкова комбинация. Смесват се 100 грама ситно нарязани корени от глухарче, 30 грама пресни или изсушени стръкове от змийско мляко, 50 грама стръкове от пчелник и няколко плодчета от шипка. От тази смес се вземат 2 супени лъжици и се заливат с 600 милилитра вряла вода, след което се оставя на котлона да поври около пет минути. Сваля се от от огъня и се оставя да изстине, прецежда се и се пие по 6 пъти на ден по 100 милилитра. Пиенето става като 15 минути преди и 30 минути след хранене се изпива от препоръчаното количество.

 

 

Свързани статии:

7 полезни съвета за естествено пречистване на черния дроб

Помощ за черния дроб

4 храни за прочистване на черния дроб

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Д-р Георги Гайдурков: Ако децата ограничат млечните и тестените продукти, няма да боледуват

Д-р Георги Гайдурков: Ако децата ограничат млечните и тестените продукти, няма да боледуват

Следваща статия
Безплатни ортопедични прегледи за деца

Безплатни ортопедични прегледи за деца в клиниката в Горна Баня

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар