Блог

Топ 10 на пролетните суперхрани

Топ 10 на пролетните суперхрани

Храната е изключително важна част от живота ни. Правилното хранене изглежда мисия "невъзможна" в напрегнатото ежедневие. Освен това настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее по желаното оформено тяло. Не трябва да пренебрегваме и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни, пише БГНЕС.
 

 

Как да се енергизираме и да се чувстваме добре, разказват от една от най-големите международни платформи за поръчки на храна. Ето и 10-те предложения за пролетни суперхрани, които да държат ума и тялото в кондиция.
 

 

1. Орехи

На първо място са орехите - чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение. Аминокиселината "триптофан" в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стреса. Освен всичко останало, те се усвояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото.
 

 

2. Чесън

Второто място е за пресния чесън – тайната на продукта се нарича алицин. Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати.
 

 

3. Спанак

Почетното трето място е за спанака – богат на желязо, много подходящ за консумация особено от вегетарианци, които не могат да го добавят от месо.
 

 

4. Артишок

Артишок заема четвъртата позиция. Ако усещате умора дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезий. Артишокът е чудесен източник на минерала.
 

 

5. Сьомга

Следва сьомгата – източникът на омега-3 мастни киселини, които спомагат за хидратацията в организма ни и за това се отразява на цялостния вид на тялото ни.
 

 

6. Ягоди

Под номер шест в здравословното меню са ягодите. Освен, че са изключително вкусни те са и много полезни. Имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните природни фактори.
 

 

7. Яйца

Яйцата са млечният продукт, който спомага за по-добра памет.
 

 

8. Боровинки

На осмо място в класацията са боровинките. Ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, резултатите няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който подпомага паметта.
 

 

9. Грейпфрут

Грейпфрутът също намира място в класацията. Прясно изцеден сок от плода е енергийната бомба, от която се нуждае организмът ни всекидневно, особено в първите дни на пролетта.
 

 

10. Сезонни зеленчуци

Топ 10 завърша със сезонните зеленчуци, които са естествен дар от природата, богати на аминокиселини и витамини, важни за правилното функциониране на организма ни. 

 

 

Свързани статии:

Опитайте тези 9 ароматни суперхрани за подобряване на здравето

Суперхрани, които можете да добавите към кафето си

Суперхрани, които укрепват имунната система

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
10 причини, поради които трябва да се консумират повече краставици

10 причини, поради които трябва да се консумират повече краставици

Следваща статия
Прочистване на белите дробове с този мощен детокс сок

Прочистване на белите дробове с този мощен детокс сок

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар