Блог

Страхотни рецепти за домашен лечебен мехлем против хемороиди

Страхотни рецепти за домашен лечебен мехлем против хемороиди

Неприятните хемороиди може да излекувате като си направите сами лечебен мехлем. За външни хемороиди ви е необходима една супена лъжица медицинска сяра, която се купува от аптеката, и една супена лъжица мед. Смесете добре двете съставки мажете хемороидите два пъти на ден – сутрин след ходене до тоалетната и вечер преди лягане.


 

Друг ефикасен мехлем за хемороиди отново е за външни такива. При него ви трябват супена лъжица свинска мас и кафена лъжичка сода за хляб. Всичко се обърква много добре до получаването на еднороден мехлем. С него мажете два пъти външната и доколкото можете и вътрешната част на засегнатите от хемороиди места.


 

При болка може да си направите още една много полезна рецепта за мехлем за хемороиди. Вземете четири чаени лъжички сурови червени боровинки и ги смелете добре, докато се получи гъста каша. От тази смес сложете върху парче марля и наложете върху болезненото място за около час. След кратка почивка повторете докато болката не изчезне.


 

За вътрешни хемороиди могат да се приготвят домашно приготвени свещички от лук и чесън. Те имат силата да унищожават бактериите в засегнатата област, укрепват увредените вени и потушават възпалението. Обелва се добре скилидка чесън, без да се наранява и се пъхва в ануса, същото се прави и с малко парче лук. Така трябва да преспите, а на сутринта и двата природни продукта ще излязат от вас след ходене по голяма нужда.


 

Източник: lechitel.net


 

Свързано:


 

Как да предотвратим и лекуваме хемороидите


 

Причини за хемороидите и как да се предпазим


 

Какво е нужно да знаем за ходенето по голямата нужда?


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://mountainrose.wpengine.netdna-cdn.com/
Предишна статия
Рецепта за лечебен мед от босилек, който подпомага имунната система, успокоява кашлицата и действа благоприятно при стомашни проблеми

Рецепта за лечебен мед от босилек, който подпомага имунната система, успокоява кашлицата и действа благоприятно при стомашни проблеми

Следваща статия

Прясно изцедените сокове – за какво да внимаваме

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар