Блог

Страдате от синузит? Морската краставичка може да ви помогне!

Страдате от синузит? Морската краставичка може да ви помогне!

Възпалителните заболявания на синусите се наричат синуити (популярно - синузити). Те могат да бъдат остри и хронични. Синусите са четири групи пълни с въздух кухини, покрити със слузоотделяща лигавица; свързани са с носа и гърлото посредством канали, по които се оттича събраният влажен секрет - около 1 л. дневно, те овлажняват вдишвания въздух и са първата защитна преграда на белите дробове срещу инфекции.
 

Какви са симптомите на синузита?

  • главоболие, леко повишена температура, кашлица, болка в ушите, слузногноен или гноен секрет (по-обилен при острия синузит), затруднено дишане през носа, загуба на обоняние,отпадналост, нощно изпотяване, безапетитие;
  • подпухналост на лицето или на клепачите;
  • зачервяване, сърбеж, подуване на очите;
  • в зависимост от засегнатия синус болката е в областта на челото - усилва се при леко почукване над и под веждите, на скулите, на горните зъби, в основата на носа и вътрешните очни ъгли, в тилната част на главата - при възпаление на клиновидния синус.


Морска краставичка при синузит

Морската краставичка (Ecbalium Elaterium L.) е многогодишно растение със стелещо се стъбло и сърцевидни листа. Плодът е продълговат, зрелият при допир изхвърля семената под налягане.
 

Начин на употреба: Смляно на плах плодче се поднася към носа чрез памучен тампон. Смърка се рязко и късо. Ако се усети парене на гърлото се прави гаргара и се изплюва. 
Процедурата се прави 1-2 пъти дневно. 
 

Тинктура от морска краставичка

Извлекът от морска краставичка е помощно средство при хрема и синуит (синузит). Капват се по 1-2 капки във всяка ноздра, 3-4 пъти на ден. Тинктурата от морска краставичка може да бъде полезна и при ревматизъм, ишиас, невралгии, хрема, хепатит и др.

 

Свързани статии:

Съвети и народни рецепти за борба със синузита

Използвайте морска сол за здраве и красота

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Лицето говори много

Лицето говори много

Следваща статия
Боуен масаж вместо доктор

Боуен масаж вместо доктор

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар