Блог

Световноизвестен онкоортопед с безплатни консултации в Пловдив

Световноизвестен онкоортопед с безплатни консултации в Пловдив

Турският ортопед проф. д-р Харзем Йозгер със световна слава ще консултира безплатно пациенти в офиса на здравната организация "Аджъбадем" на 1 април в Пловдив. С него ще бъдат и проф. д-р Фуля Аолу от болница Аджъбадем Атакент, радиоонколог и член на екипа му, съобщиха от Община Пловдив. 

 



Изтъкнатия съвременен специалист е създател на т.нар. метод "Хот дог" при тумори на костите в човешкото тяло. Той е роден през 1955 г. в гр .Трабзон. Завършва гимназия в Истанбул, след което е приет в медицинския факултет на Истанбулския университет през 1973 г. Получава лекарската си диплома през 1979 г. и започва специализация по ортопедия и травматология. През 1984 г. завършва дисертация, по време на която работи в Хайделберг и Берлин. След като приключва военна служба във Военна Болница Хайдарпаша и задължителен държавен стаж в болница Таксим, през 1988 започва работа като консултант по ортопедична хирургия във факултета по ортопедия и травматология на Истанбулския университет.

 

 


Йозгер посещава водещи болнични заведения в Европа и САЩ, където прави проучвания и наблюдения на артропластика на бедра и колена. Работил е със световноизвестния (към момента пенсиониран) хирург на ортопедични тумори, проф. Райнер Коц от Виенския университет. Работата му с него поражда дълбокия интерес към тумори на опорно-двигателната система. През 1990 г. става доцент. След този период работата му е предимно в ортопедичната онкология. През 1996 г. става професор в клиниката на Истанбулския университет.

 

 

 

Свързани статии:

 

 

Проф. Циелински: Ракът се превръща в хронична болест

 

 

Д-р Камен Кожухаров: Чернобил има пръст в ръста на раковите заболявания


 

 

Лекари представят нови видове лечение на рак

 

 

 

Източник: Здравница

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
МБАЛ Бургас АД ще предостави широк кръг безплатни консултации с медицински  специалисти на изложението „Зона здраве“

МБАЛ Бургас АД ще предостави широк кръг безплатни консултации с медицински специалисти на изложението „Зона здраве“

Следваща статия
Антиоксидантите - какво, как и къде?

Антиоксидантите - какво, как и къде?

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар