Блог

При разширени вени и хемороиди – рецепти с див кестен

При разширени вени и хемороиди – рецепти с див кестен

Кестените вече окапаха и много хора си ги събират, за да си приготвят с тях полезни рецепти. Полезният див кестен всяка есен ни засипва със здраве и енергия и ни подканя да си направим и ние от тези безценни рецепти срещу няколко много неприятни болести.

 

Чудодейният див кестен е добре познат от столетия със своите лечебни свойства.

 

Целите ядки на дървото се използват за приготвяне на билкови екстракти и настойки за балсами и кремове.
Традиционно с листата и кората на полезния див кестен могат да се приготвят чайове, кремове и запарки. Понякога листата и кората на дървото се комбинират с други билки за направата на сиропи за кашлица.

 

Див кестен традиционно се използва за направата на чай за лечение на диария или хемороиди и разширени вени, а така също и за лечение на хронична кашлица.

 

Най-големите лечебни ползи от чудодейният див кестен се ползват за лечение на болести на кръвообращението, при хемороиди, разширени вени, както и за противовъзпалително и заздравяващо действие.

 

Спиртен извлек на див кестен помага много добре при ставни болки и хрема.

 

Плод от див кестен дава много полезна настойка. Приготвя се като една супена лъжица ситно нарязани кестени се залива с половин литър вряла вода и се оставя да кисне така два часа. След като изстине, се приема по една средна чаша четири пъти дневно преди хранене. Отварата помага против главоболие, при безсъние, хемороиди, тромбофлебит, ревматизъм. Може да си направите отвара и от кората или листата на див кестен, които имат същото действие.

 

За хемороиди може да си направите компрес с див кестен като попарите с вряла вода лист от зеле и 6-7 супени лъжици настъргани на ситно кестени, две супени лъжици сол и 6-7 супени лъжици лук нарязан на дребно. Всичко това се поставя между памучен плат или марля като компрес, поставя се на болното място и се стои така доколкото се издържи.

 

Свързани статии:

Разширени вени – няма застраховани

Причини за хемороидите и как да се предпазим

За какво помага конският кестен? (народни рецепти)

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да се отървем от непоносимото главоболие?

Как да се отървем от непоносимото главоболие?

Следваща статия
Ако приемате антибиотик, задължително включете и пробиотик

Ако приемате антибиотик, задължително включете и пробиотик

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар