Блог

Полезен ли е пъпешът и за какво

Полезен ли е пъпешът и за какво

Ако направят анкета кои са най-летните и любими плодове, със сигурност повечето отговори ще бъдат пъпеш. Другият отговор е динята. И двата летни плода са прекрасни и ни разхлаждат в жегата. Но много хора се питат полезен ли е пъпешът и с какво за човешкия организъм.

 

Въпреки че е сладък и засища желанието ни за сладко, пъпешът е много ниско калоричен, тъй като близо 70% от него е вода. Заради това той помага много за изчистването на бъбреците, червата, черния дроб и жлъчката от токсини и отрови.

 

И ако все още сте неудовлетворени от отговорите на въпроса полезен ли е пъпешът, трябва да знаете, че той е комбинация от полезни витамини и минерали – витамините В и С, калий, магнезий, желязо, калций, селен и др. които действат много добре на сърдечно-съдовата система и жлезите с вътрешна секреция.

 

Съдържанието на калий и магнезий в пъпеша е значително по-високо от това в краставицата, крушата или зелето. Тези два елемента помагат за понижаването на кръвното налягане и нивото на лошия холестерол.
И сега идва основният отговор на въпроса полезен ли е пъпешът. Той съдържа един много рядък елемент – германий, който държи клетките млади.

 

Освен това ароматният плод съдържа алкални вещества, които разтварят камъните в бъбреците.

 

Затова повече не си задавайте въпросът полезен ли е пъпешът, а докато все още го има по пазарите – купете си и го консумирайте за здраве, младост и красота.

 

Свързани статии:

За ползите от пъпеша (пречистващи режими и диета с пъпеш)

Диня и пъпеш-мощните диуретици

Семена от пъпеш усилват потентността

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
buyfruit.com.au
Предишна статия
Събуждайте се, сънливци

Събуждайте се, сънливци

Следваща статия
Природата и билките помагат при пародонтоза

Природата и билките помагат при пародонтоза

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар