Блог

Кои са най-ефикасните билки за забременяване

Кои са най-ефикасните билки за забременяване

Статистиката сочи, че в световен мащаб се увеличава процентът на двойките, които имат репродуктивни проблеми.

 

Те искат да имат свое потомство, но нещо малко или по-сериозно им пречи. Освен нужните традиционни медицински лечения, които помагат от години на бездетни двойки, съществува и вариант, който се ползва от векове. Именно използването на билки за забременяване, които помагат и на които се доверяват все повече хората, които искат да имат своя рожба.

 

Тези билки за забременяване имат доказано действие, тъй като някои растения успяват да повлияят върху регулацията на хормоните, както при мъжа, така и при жената. Според това какви точно проблеми имате със зачатието, има и различни билки, които да подействат благоприятно на вашия организъм.

 

Тяхното най-силно действие е върху либидото, мъжките и женски полови органи, както и хормоналния баланс. Много е важно да се консултирате с лекар преди започване на лечението с билки за забременяване, защото лекарят най-добре може да прецени дали може да комбинирате двете лечения.

 

Приемането на различните билки за забременяване се прилагат по няколко метода – чрез чай, отвари или тинктури.

 

Една много популярна от тези билки е дамяна. Това е силен афродизиак, който действа мощно върху зачатието. При приема се нормализират нивата на хормоните и се подсилва репродуктивната система. Най-често се приема под формата на чай, като час след и час преди приема не трябва да се яде нищо, защото се променя действието на билката.

 

Друга от тези полезни билки за забременяване е китайският женшен. Тя е за мъжете, като действието й спомага за увеличаване на броя сперматозоидите, а също така и тяхната скорост на придвижване. Регулира новата на тестостерон при мъжете и е доказана при помощта за зачеване.

 

Малиновите листа също са сред полезните билки за забременяване. Приема се под формата на чай, тъй като укрепва матката и съответно предразполага плода да се развива правилно.

 

Копривата също спада към полезните билки за забременяване. Препоръчва се за изграждане на маточната лигавица. Към полезните растения за зачеване спадат още червената детелина, женското биле и целомъдрения плод. Всички те имат способността да поддържат хормоналния баланс, което е залог за по-бързо зачеване.

 

Свързани статии:

Храните, които повишават шанса за зачеване

Билки, които подпомагат забременяването

Безплодието: 9 заблуди

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
От къде идва кайсията и с какво е полезна за здравето?

От къде идва кайсията и с какво е полезна за здравето?

Следваща статия
Хранене според кръвната група

Хранене според кръвната група

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар