Блог

Китайско зеле помага при възпаления и инфекции

Китайско зеле помага при възпаления и инфекции

Отдавна българинът е свикнал да слага на трапезата си крехкото и много вкуснокитайско зеле. Освен, че е много вкусно, то е и много полезно, тъй като улеснява храносмилането и подпомага работата на бъбреците.

 

Прекрасното китайски зеле прилича повече на маруля или на салата айсберг, тъй като е фино и крехко. Прекрасният зеленчук е богат на витамините С, А и В и на минералите калций, фосфор, желязо, магнезий и калий. Отличава се със свеж и приятен вкус, а на всичкото отгоре то е и много ниско калорично.

 

Помага при висока температура, възпаления, инфекции, болки в гърлото, улеснява храносмилането и уринирането.

 

Крехкото и полезно китайско зеле активизира мозъчната активност и подобрява бъбречната дейност. Освен това то помага при кашлица, очни инфекции, язви и т.н.

 

Редовната консумация на китайско зеле намалява риска от ракови заболявания, тъй като съдържа сяра. То се грижи много успешно и за сърдечно-съдовата дейност.

 

Който иска да отслабне, най-добре е да зареди хладилника си с китайско зеле. То засища, като същевременно с това е много ниско калорично. В 100 грама има само 13 килокалории, което го прави неотменна част от здравословното меню на хората, които искат да отслабнат.

 

Полезното китайско зеле и лесноусвоимо от организма, свежо и вкусно – идеалният зеленчук за спазващите диети и любителите на леките салати.

 

Може да си правите от него салати, да го готвите в някои аламинути и ястия- китайско зеле си отива и се комбинира много добре с чушки, домати, моркови, яйца, сирена, царевица, чесън, соев сос, джинджифил.

 

Свързани статии:

Роднините на зелето пазят от опасни болести

Киселото зеле – здравословен хит!

Седем от най-полезните продукти, които ни предпазват от болести

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Помогнете си с билки за оросяване на мозъка

Помогнете си с билки за оросяване на мозъка

Следваща статия
Проучване: чаша червено вино може да бъде еквивалентна на един час във фитнеса

Проучване: чаша червено вино може да бъде еквивалентна на един час във фитнеса

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар