Блог

Как да охладим бебето здравословно – полезни съвети за лятото

Как да охладим бебето здравословно – полезни съвети за лятото

Лято е, жегите настъпват и искаме да ни е хладно. Нашият съвет? Направете си море вкъщи! Защото ако имате бебе, проблемът с жегите без климатик става сериозен. Всички знаем, че лекарите категорично не препоръчват охлаждащата машина да работи в стаята, в която е детето. Причините са няколко, а основната е, че лесно можете да го простудите. Но можете сами да си направите безвреден климатик с вода от чешмата, който не върти въздуха в стаята и охлажда в разумни граници.


 

Ето и конкретния метод – заредете фризера с лед. Поставете кубчетата в няколко съда, и разпределете в няколко точки в стаята. Градусите няма да паднат драстично, но ще се усети здравословен хлад в стаята. Единственото, което ще липсва, е морският бриз. Но ще сте доволни, че сте успали да свалите градусите в стаята и без негова помощ и спокойно да чакате датата на ваканцията.

 

Това може да е първата крачка по пътя да осигурите комфорт за бебето, а и за себе си. За да избегнете проблеми като нервност от топлото, изгаряния, обриви и настинки посред лято, не е нужно да полагате огромни усилия. Просто бъдете малко по-внимателни. Избягвайте дрехи от синтетични материи. Дрешките от памук и то такива, които са свободни, а не впити, са най-добрият вариант, съветват от ehograf.info.

 

Не забравяйте да се запасите със сериозен фактор слънцезащитен крем за разходки. Избягвайте масажните масла и мазните кремове. Ако кремът е труден за отмиване и не попива лесно, може да доведе до зачервяване на кожата и обриви. Искате да го масажирате? Чудесно! Правете му сух масаж или използвайте съвсем малко кокосово масло, което действа разхлаждащо.

 

Изберете подходяща шапка за разходки. Нищо, че излизате само сутрин преди 10 ч. и вечер след 17 ч. Не забравяйте, че кожата на вашето бебе е изключително нежна, въпреки слънцезащитния крем. Важно е шапката да има широк ръб и да не е с вътрешен ластик, защото ще спира циркулацията на кръвта и ще запарва главата на бебето допълнително.

 

Изберете подходящи пелени за лятото. Забравете тези, които са от найлон и наблегнете на хартиените. Така кожата на бебето ви няма да се запарва толкова и ще намалите опасността от обриви. Давайте на детето допълнителни течности – пресни плодови сокове, преварена вода. Ако бебето ви е на по-малко от шест месеца и го кърмите, не е нужно да му давате вода. Просто направете храненията по-малко, но по-чести. Ако бебето ви се храни с адаптирано мляко, то е добре да му давате и преварена вода.

 

Не прекалявайте с употребата на талк на прах. Когато след баня го нанасяте върху влажната кожа на бебето и след това слагате пелени, ефектът е предимно дразнене и дискомфорт. Ако забележите топлинни обриви по шията, раменете, гърба и кожните гънки на бебчето си, изтрийте го с розова вода, а 10 минути по-късно с влажна кърпа. Разбира се, преди това се консултирайте с педиатъра на вашето дете.


 

Още:


 

Внимание! Слънцезащитната козметика може да е опасна!


 

Без живак в тялото (ако е възможно!?)


 

Как да развием заложбите в мозъка си, да увеличим интелигентността си и да отключим потенциала си

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
http://www.coppolastudios.com/
Предишна статия
Рекорден брой новородени бебета в „Майчин дом”

Рекорден брой новородени бебета в „Майчин дом”

Следваща статия
4 храни, които ще ви осигурят здраве и спокойствие

4 храни, които ще ви осигурят здраве и спокойствие

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар