Блог

Как да отстраним хранителните отпадъци от организма?

Как да отстраним хранителните отпадъци от организма?

Същността на живота е в неговото постоянно обновяване. В него първо място заемат непрестанните постъпления от ресурси за задоволяване на всичките му потребности. Това е невъзможно без приемане на храни, енергии и т. н. Но се оказва в същата степен невъзможно и рисковано, ако отпадъците от тези всекидневни постъпления не се отстраняват своевременно - без отлагане, без „натрупване".
 

 

По-важно е отстраняването на отпадъците от виталните постъпления, отколкото подновяването им в адекватен вид. Нищо не е така опасно за здравето, настроението и  живота  от отпадъците на същото онова, благодарение на което те са осъществили всекидневното битие. 
 

 

Препоръчително е очистването да става чрез клизми с топла вода, до литър - литър и половина, на два пъти: първо вкарване (чрез иригатор) за отстраняване на излишния обем отпадъци и след това -допълнително още около 200 мл вода за „доразмекване" на „вциментиралата" се стена на правото черво. Намираше за полезно да се използват и подходящи билки - например отвара от лайка с температура до 40°С в посочения обем.
 

 

Всеки ден по 3 пъти (сутрин, обед и вечер) 20 мин. преди ядене страдащият от запек да взема 1 чаена лъжичка леко препечени житни трици, разбъркани с мед и придобили вид на каша.
 

 

Може да се взема и по 1 супена лъжица чист зехтин (да се избягват други растителни масла).
 

 

Трета препоръка в подобен случай: в посоченото време да се взема 1 кафена чашка горещ разтвор от сода бикарбонат. Начин на приготвяне: в празна чаша се изсипва 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, добавят се още 2 супени лъжици чиста хладка вода и се бърка до пълно разтваряне. Долива се вода, бистра и гореща, колкото може да се търпи, и полученият разтвор се изпива максимално бързо (наведнъж или на 2-3 пъти).
 

 

В определени случаи помага и следната смес: 500 г чист пчелен мед с прибавени към него 30 гр. майчин лист (шушулки, предварително леко запечени и стрити на прах) и 10 гр. рафинирана сяра (от аптеката). Преди всяко вземане, по 1 чаена лъжичка в посочената цикличност, сместа се разбърква добре.
 

 

Най-често препоръчваната  рецепта против запек, за който се предполага, че е последствие от леко понижена виталност, а не може да се установи точна причина е:

Процедурата се извършва сутрин, обед и вечер 20 мин. преди ядене. Взема се бучка захар с капнати на нея 10 капки маслен извлек от босилек. Шише се напълва до половината с листа от босилек. Налива се догоре чист зехтин, оставя се на слънце за 20 дни.

 

След бучката захар може да се вземе още чай от розов цвят (цветните листенца), залети с кипяща вода (1 супена лъжица листенца се запарват в 200 гр. кипяща вода, оставя се още 20 мин., подслажда се с мед). 

 

 

Свързани статии:

Препоръките на д-р Михайлов за прочистване на организма от токсини

Сините сливи – природният лек за запек, болно сърце и остеопороза

7 правила срещу запечен стомах

 

Автор: zdravnitza.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Търсите безопасни съдове за готвене? Опитайте чугун

Търсите безопасни съдове за готвене? Опитайте чугун

Следваща статия
Домашни рецепти за справяне с пърхот

Домашни рецепти за справяне с пърхот

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар