Блог

Глог помага за здраво сърце и още 100 болести

Глог помага за здраво сърце и още 100 болести

Чудодейният глог е магично растение, познато от векове и всеки, който иска да има здраво сърце, трябва да го приема. Това пише известният проф. Мермерски в своите книги за лечение на различни видове болести с помота на природата. Според професора в растението глог има множество витамини като А, К, С, Е и от групата В. Билката е богата на флавоноиди, пектин, етерични масла и органични киселини, които лекуват много болести.

 

Полезният глогът има силно противовъзпалително, антимикробно и съдоразширяващо действие и емнно това го прави отлично средство за здраво сърце. Билката действа леко диуретично, бори тумори и притежава стимулиращи сърдечния мускул свойства. По думите на Мермерски глогът може да се използва също така при отоци, против ревматизъм, за възстановяване на кожата, при разстройства на сърдечната дейност, прекарани инфаркти, високо кръвно налягане, тахикардия и проблеми със съня.

 

Билката глог има огромна полза и при главоболие, алергии, епилепсия и проблеми с щитовидната жлеза.
Освен за всички тези болести, глогът помага и при диабет тип 2. Храстът има способността да нормализира нивото на захарта в кръвта.

 

Той може да бъде и решение при проблеми с жлъчката и черния дроб като засилва функциите на органите и подобрява тяхната дейност. На всичкото отгоре, заради това че има диуретично действие, глогът се бори успешно и с наднорменото тегло.

 

Дневната норма е 150 грама и тя не бива да се надвишава, тъй като може да се получи силно намаляване на кръвното налягане и нарушение в сърдечния ритъм, съветва проф. Мермерски. Много хора използват глог в съчетание с мента и валериан, за успокояване на нервите, против сърцебиене и високо кръвно налягане. Глогът може да се употребява както в прясно състояние, така и в изсушено или на билкови таблетки.

 

Свързани статии:

Здравословно и трайно отслабване с билки (рецепти)

Пресни плодове за здраво сърце

Рецепта за високо кръвно на проф. Мермерски

 

Източник: Лечител.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Три чая, които са доказано средство за отслабване

Три чая, които са доказано средство за отслабване

Следваща статия
Най-здравословното смути, което се бори срещу рак и регулира кръвното налягане

Най-здравословното смути, което се бори срещу рак и регулира кръвното налягане

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар