Блог

Брашно от кафе срещу сърдечно-съдови заболявания и рак

Брашно от кафе срещу сърдечно-съдови заболявания и рак

Съединените щати водят в световната консумация на кафе. Американците консумират 400 милиона чаши кафе на ден или 146 милиарда чаши кафе на година. 

 

 

Учени от Харвард изучавали ефекта на кафето върху здравето с години. През 2014 г. обявяват, че са открили шест нови човешки гени, свързани с кафето. Прочетете повече за наученот от дългогодишното проучване. 

 

 

 

Кафето защитава от диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и болестта на Паркинсон

 

 

Хората, които пият от три до пет чаши кафе на ден имат 15 на сто по-нисък риск да умрат преждевременно, в сравнение с тези, които не пият.

 


Биофизикът Дан Пърлман е отговорен за измисянето на т. нар. Smart Balance buttery spread.

 


Пърлман установява, че печенето на зелено кафе повишава ползите за здравето на кафето. След това той разработва брашно от мляно кафе, което се използва като хранителна съставка и хранителна добавка.

 

 

Опечени на 80% зърна, съдържат високи нива на хлорогенова киселина, което е от полза за контролиране на кръвното налягане, борбата с болест на сърцето и рак.

 

 

Едно от обясненията за ползите за здравето, открити в кафето е естествено срещащо се химическо съединение, хлорогенна киселина (CGA). CGA е антиоксидант, който се смята, че е от полза за метаболизма на захар, контролиране на кръвното налягане и лечение на сърдечно-съдови заболявания и рак.

 

 

Когато кафето се пече по традиционния начин, то достига температура от 400 градуса по Фаренхайт в продължение на 10-15 минути и съдържанието на CGA спада от 50% до почти 100%.

 

 

Пърлман установява, че при печене на кафе  за 10 минути при 300 градуса по Фаренхайт, концентрацията на CGA е около 10 на сто от теглото на зърното, което означава, че почти не пада.

 

 

Така опечените зърна кафе се смилат в безглутеново брашно, което предлага орехов вкус и може да се използва при печене.

 

 

 

При този начин на печене на зърната те не могат да бъдат използвани за направа на кафе, тъй като ароматът не е напълно развит. Вместо това, Пърлман използва криогенни мелници, за да защити зърната от окисляване. Крайният резултат е питателно, безглутеново брашно, с приятен, мек, орехов вкус и цвят на пшеница.

 

 

Пърлман се надява да види кафе от брашно, смесено с други брашна и използвано в зърнени култури и други често продавани хранителни продукти. Пърлман казва, че е възможно да се смесят този вид печени зърна с нормалните зърна, за да се увеличи съдържанието на CGA в сутрешното ви питие.

 

 

Новото брашно от кафе е патентовано и се очаква скоро да се предлага на потребителите.

 

Свързани статии:

 

Клизми с кафе: ключът към детоксикация и здраве на цялото тяло

 

Кафето, моят приятел

 

Вкусен лек за кашлица: кафе и мед (по-ефективен от стероидите)

 

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Аутизъм - причини и лечение

Аутизъм - причини и лечение

Следваща статия
Традиционното лечение на рак причинява повече рак

Традиционното лечение на рак причинява повече рак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар