Блог

Аутизъм - причини и лечение

Аутизъм - причини и лечение

 

Аутизмът е поведенческо разстройство, което може да остане за цял живот и невинаги причина и лек могат да се намерят. Понякога алтернативно лечение, което включва диета, хранителни добавки, екологична медицина, слухова интеграционна и поведенческа терапия облекчава симптопмите, а в някои случаи ги обръща напълно. Какво предизвиква аутизъм и какви са решенията на проблема? 


 

Причини за възникване на аутизъм

 

 

Има много дебати относно причините за аутизъм и много теории, като само няколко, които привличат значително обществено внимание. Важно е, обаче, да се разбере, че множество фактори са били сметнати като причинни фактори. Те включват следните:

 



Храносмилателни недостатъци: Константин A. Котсанис, MD, вярва, че аутизмът има много причини и за него допринасят паразити, гъбични инфекции, хранителни алергии, както и дефицит на храносмилателни ензими. Коригирането на храносмилателната система е наложително при лечение на аутизъм.

 



Антибиотици: Много от децата развиват аутизъм след антибиотично лечение за повтарящи се инфекции, това хронично използване на антибиотици унищожава „добрите“ бактерии в стомашно-чревния тракт, което проправя път за свръхрастеж на гъбички (Кандида албиканс). Ако това се остави без да се лекува, за какъвто и период от време, то може да се превърне в синдром на течащите черва, което причинява навлизането на необработени хранителни частици в кръвообращението и предизвика автоимунни реакции и хранителни алергии, които са често срещани при хора с аутизъм.

 



Хранителни алергии: Чувствителности към определени храни, най-вече пшеница, захар и мляко, могат да допринесат за поведенчески проблеми. Тъй като много от аутистите имат алергии, те трябва да бъдат идентифицирани и своевременно отстранени от диетата.

 



Ваксинации: Няколко токсични съставки във ваксините, които се инжектират директно в кръвния поток изглежда са отговорни за задействането на аутизъм. Освен токсичните тежки метали като алуминий и живак, ваксините също съдържат други адювантни материали, консерванти и други добавки, които повишават комплексното, токсично натоварване. Оксидативен стрес и възпаление на мозъка са били документирани във връзка с токсични излагания, включително на тежки метали, аутистите имат уникален вид невро-възпаление в мозъчната тъкан, което е сигнал за повреда от ваксина.

 



Отравяне с тежки метали: Освен алуминий и живак, при някои деца с аутизъм  са открити, повишени кръвни нива на олово. Важно е да се обърне внимание на метаболитния профил в аутизма, защото тези токсични реакции засягат други метаболитни процеси.

 

 


Вирусни инфекции: Рубеола (немска брусница) или цитомегаловирус (свързан с херпес вирус) по време на бременността на майката и по-тежки инфекции по време на ранна детска възраст, могат да бъдат свързани с появата на аутизъм при деца.

 


 

Многостранен подход, който може да се обмисли

 

 

Има няколко подхода за лечение на аутизъм, и обмислянето на няколко от тях може да е разумен избор, тъй като аутизмът може да бъде предизвикан от много различни фактори, които изискват различни подходи.

 

 

Тъй като паразитните и гъбични инфекции са често разпространени при аутистите, често е необходимо прочистване на червата, както и прием на ензимни добавки, тъй като много деца с аутизъм са с дефицит на ензими. Много от тези деца също имат синдром на течащите черва. За да коригирате това, помислете за L-глутамин, бета каротин, екстракт от алое вера, чай от ленено семе, екстракт от чесън, кокосов кефир, напоени чиа семена и ферментирали зеленчуци.

 

 


Друг важен подход, който може да се разгледа е премахване на дразнещите храни и химикали за 60 дни или повече и бавното им въвеждане след това, едно по едно, за да се определи кои вещества предизвикат алергична реакция и трябва да се избягват, за да се елиминира подтискането на имунната система.

 

 


За да бъдат ефективни тези подходи е важна психологическата подкрепа и участие от страна на семейството и слуховата интеграционна терапия.

 

Свързани статии:

 

Късното проговаряне – дислексия или следствие от телевизията?

 

Знаете ли наистина какво е глутенът?

 

Младите бащи имат по-здрави деца

 

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Най-успешната терапия на хепатит С на път

Най-успешната терапия на хепатит С на път

Следваща статия
Брашно от кафе срещу сърдечно-съдови заболявания и рак

Брашно от кафе срещу сърдечно-съдови заболявания и рак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар