Блог

8-те най-добри средства за облекчение при астма

8-те най-добри средства за облекчение при астма

Астмата е хронично заболяване на дихателните пътища в белите дробове. Астмата се характеризира с неволеви спазъм на малките мускулни въздушни канали на белите дробове. Ако имате астма, дихателните ви пътища винаги ще са възпалени. Смята се, че приблизително 26 милиона американци имат астма. Това е дългосрочно състояние, което може да предизвика кашлица, хрипове, стягане в гърдите и недостиг на въздух.

 

Основни причини за астма:

  • Алергии
  • Дим и тютюн
  • Замърсяване на въздуха
  • Прекалена пълнота
  • Стрес, напрежение и депресия
  • Генетика
  • Белодробна инфекция

 

Симптоми на астма:

  • проблемно дишане
  • кашлица
  • чувство на умора и задух при всякакво физическо натоварване
  • хриптящ и свирещ звук при дишане
  • чести настинки и кашлица

 

8 домашни средства при астма

 

Евкалиптово олио

Евкалиптовото етерично масло е най-доброто при астма. Смесете няколко капки масло от евкалипт с вряла вода и дишайте парата, по този начин тя ще отвори носните и въздушни проходи, така че въздухът да може да преминава по лесно.

 

Джинджифил

Смесете 1 чаена лъжичка сок от джинджифил с 1 чаша сминдух и мед на вкус. Това е страхотно отхрачващо. Пие се по два пъти на ден.

 

Сок

Напраете сок от ряпа, след това го смесете с мед и лимонов сок. Това ще помогне за изчистването на вашата дихателната система и ще направи по-лесно дишането.

 

Портокалов сок

Проучване показва, че хора с астма имат ниски нива на витамин С. Яжте храни, които имат най-малко 300 мг витамин С на ден. Това е еквивалентно на 4 чаши портокалов сок и ще помогне да се намалят хриповете с до 30%. Други храни богати на витамин С са червена чушка, папая, броколи, боровинки и ягоди.

 

Кисело мляко

Витамин В12 има потенциал за облекчаване на астма и е дори по-ефективен при страдащи от астма, които са чувствителни към сулфит. Изследвания са установили, че приемът на 1 до 4 микрограма (мкг) работи най-добре като защита срещу астматични пристъпи.

 

Лук

Лукът има повече противовъзпалителни свойства и помага при разчистване на стеснението на дихателните пътища на хората, страдащи от астма. Лукът има съдържание на сяра, което ще помогне за намаляване на възпалението на белите дробове. Прибавянето на лук в салатата може да помогне при блокирани бели дробове.

 

Смокини

Смокините играят ключова роля за намаляване на различни симптоми на астматични пристъпи. Те също помагат при лечението на различни симптоми, свързани с астма. Яжте 3-4 сухи смокини, накиснати в топла вода през нощта.

 

Мед

Медът е най-старият природен лек за астма. Само вдишване на аромата на мед помага при дишането. Смесете 1 супена лъжица мед с топла вода и пийте бавно, най-малко 4 пъти на ден.

 

Прочетете също и 10 невероятни суперхрани против астма.

 

Свързани статии:

7 холистични билки за естествено лечение на астма

Как лимоновият сок може да елиминира астма естествено?

Хранене при бронхиална астма

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Може ли сексът да подобри цялостното здраве?

Може ли сексът да подобри цялостното здраве?

Следваща статия
Природата срещу фармата (рецепта)

Природата срещу фармата (рецепта)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар