Блог

7 от най-добрите ползи от хрян за вашето здраве

7 от най-добрите ползи от хрян за вашето здраве

Хрянът е пикантен и остър, което го прави най-доброто средство за изчистване на синусите и облекчаване на симптомите на алергия. Въпреки това, ползите за здравето от хрян не спират дотук. Всъщност, благодарение на няколко лечебни свойства, които той съдържа, може да поддържа тялото ви здраво по много начини.

 

# 1 намалява рисковете от рак

Благодарение на мощните петролни и антиоксидантни съединения, известни като глюкозинолати в хряна, яденето на тези бели корени може да помогне за намаляване на риска от развитие на колоректален рак и рак на белия дроб. Най-важното е, че хранителните вещества в него имат способността за детоксикация на организма от токсини и канцерогени и предотвратяване и забавяне развитието на ракови тумори и възпалителни заболявания.

 

# 2 Естествено се бори с бактериални, гъбични и вирусни инфекции

Хрянът съдържа антибактериални и антивирусни свойства, което го прави най-доброто средство за естествено лечение на бактериални и вирусни инфекции. Изненадващо е, че коренът на хрян има и противогъбични свойства, които могат да помогнат за лечение и борба с повечето видове гъбични инфекции.

 

# 3 Облекчава синузит

Не е изненада, че мощният аромат на пикантния корен има способността да изчисти синусите. В действителност, пиенето на сок, извлечен от корен на хрян с малко винен оцет, действително може да лекува синузит. Затова следващия път, когато имате проблеми със синусите, вместо да се отправите към аптеката за медикамент, който може да предизвика нежелани реакции, просто се сетете за хрян.

 

# 4 Намалява болките в тялото

Страдате ли от болезнени мускули и болки в тялото, както и от главоболие? Ако е така хрянът съдържа натурални вещества, които помагат да се осигури естествено облекчаване на болката. Дори комбиниране на маслото от хрян с някакво масажно масло и масажиране върху тялото, може да осигури незабавно затопляне, подобно на това от електрическа възглавничка. Просто бъдете внимателни да не добавяте прекалено много хрян в маслото за масаж, защото то може да изгори кожата.

 

# 5 Борба със свободните радикали

Всеки ден тялото ни се бори да запази вредните свободни радикали надалеч, така че да не се срещат рак и други болести. Добавяне на хрян към ежедневната диета може значително да помогне в борбата срещу тези свободни радикали. Пикантният корен дори съдържа витамин С, който е основна хранителна съставка, необходима на тялото, за да ви държи млади и красиви,а имунната система здрава и силна, така че да можете да се чувствате добре през цялото време.

 

# 6 Лекува инфекции на пикочните пътища

Ако често страдате от инфекции на пикочните пътища, добавянето на хрян към вашата диета може да помогне за лечението им, както и за предотвратяване. Това е така, защото хрянът съдържа вещество, което убива вредните бактерии, които  предизвикват инфекциите.

 

# 7 Намалява задържането на вода и подуване на корема

Търсите естествен начин за намаляване  задържането на вода и подуване в тялото. Хрянът може да помогне. Това е така, защото той съдържа лечебни свойства, които помагат и действат като естествен диуретик, който увеличава отделянето на урина, за да помогне за изчистване на тези излишни течности от организма, така че да можете отново да се чувствате по-добре. Просто смесете сок от хрян с някои други плодове и зеленчуци, които съдържат диуретични свойства и лечебната напитка е готова.

 

Свързани статии:

Трябва ви обезболяващо? Потърсете в кухнята – 8 страхотни идеи

Лечебната сила на ряпата и как ни помага да бъдем здрави

Тайните на древната българска кухня

 

Автор: biopogled.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Живовляк спасява от гастрит и язва

Живовляк спасява от гастрит и язва

Следваща статия
Хумата - чудодейното природно богатство

Хумата - чудодейното природно богатство

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар