Блог

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

Жега е, а подминавате сладоледа с безучастен вид, но със свито сърце. Потите се във фитнеса, вече не се качвате в асансьора, а ползвате само стълбите. Въпреки това огледалото безмилостно твърди, че има какво още да се желае, за да влезете в новите бански. Какво може да се направи


 

Предлагаме ви да опитате една от експресните диети, които избрахме за вас. С тях ще свалите между 3 и 5 килограма за една седмица. За да ви помогнем в избора, сме ги оценили със звезди. Защо няма пет ? Просто защото няма експресна диета, която да е абсолютно безвредна. Бъдете внимателни и не прекалявайте с гладуването. Следвайте диетата толкова дни, колкото са препоръчани. Може и да подберете отделни дни от всяка програма, които са ви най по вкуса.


 

И един съвет – гордо носете килограмите, колкото и да са те. Защото самочувствието ни е най-важно. Околните ни възприемат така, както ние им подсказваме.


 

Разделна диета

Рейтинг: *


 

Ефект: 4 кг за седмица


 

Програма: Диетата е с продължителност една седмица, всеки ден е строго програмиран.

1-и ден: 1 л. мляко.

2-и ден: 500 г. извара и 800 мл. прясно изцеден плодов сок (без грозде и банани).

3-и ден: плодове и 1 л. минерална вода.

4-и ден: 10 варени картофа (средна големина) и 800 мл. прясноизцеден сок.

5-и ден: 500 г ябълки.

6-и ден: 500 г варено телешко и 800 мл плодов сок.

7-и ден: 2 л. айран.


 

Коментар: Диетата е доста суха. А ограничаването на водата е опасно. Затова добавете още течности към препоръчаните.


 

Млечно-зърнена диета

Рейтинг: ***


 

Ефект: 7-12 кг за 1-2 седмици.


 

Програма: Менюто ви включва само зърнени каши и айран. Кашите не се варят, а само се заливат с гореща вода – трици, овесени ядки, елда или други нерафинирани зърна. Пропорцията е половин чаша вряща вода за чаша зърна. Разбъркайте добре и оставете за една нощ в хладилника. Може да ядете, колкото искате, но без подправки като сол, захар, плодове. Към кашата добавете и литър айран от нискомаслено кисело мляко. Между отделните хранения са позволени по два несладки плода, салата от зеле или лъжичка мед. Пийте и неограничени количества вода или билков чай без захар (не по-малко от 1 л. на ден).


 

Коментар: Кашите са достатъчно калорични и няма да гладувате. Освен това съдържат сложни въглехидрати, които се усвояват по-дълго от организма. Но ако излапате 6-7 купи каша през деня и добавите към тях останалите разрешени междинни закуски, трудно ще свалите обещаните килограми. Така че не приемайте буквално препоръките "яж толкова, колкото искаш".


 

Диета със супа

Рейтинг: ***


 

Ефект: 5-8 кг за седмица.


 

Програма: Популярната диета има различни варианти, общото между тях е зеленчуковата супа. В нея може да преобладава зеле, лук или някой друг продукт (без картофи, царевица, ориз или фиде). Подправя се с малко сол, 1 ч.л. зехтин на порция, черен пипер, билки. През целия ден се яде само супа, като последователно се добавят различни други храни: през първите четири дни са позволени плодове (без банани) или печени картофи. След това може да разнообразите супата с парче телешко или кафяв ориз. Може да пиете без ограничение неподсладен чай, кафе без захар и мляко или обичайната вода.

 


 

Коментар: С тази диета е напълно реално да стопите поне 5 кг. Тя е бедна на хранителни вещества и е доста "гладна", особено през първите четири дни. Проблем ще имат тези, които са с чувствителен стомах. Толкова много зеленчуци могат да го раздразнят.


 

Цветна диета

Рейтинг: ***


 

Ефект: 5 кг за седмица.


 

Програма: Всеки ден имате право да ядете само храни от един цвят. Това е сложно, но през лятото е изпълнимо заради разнообразието от плодове и зеленчуци. Например понеделника определяте за червен: може да ядете домати, репички, червено месо, чай от каркаде. Оранжевият ден ви позволява да хапвате портокали, моркови, сьомга, пъпеши. Птичето месо спада към жълтите продукти, а рибата – към белите. Кашкавалът и другите твърди сирена са позволени и в жълтите, и в белите дни (заради бялото мляко). Въпросът е общата енергийна стойност на дневното ви меню да не превишава 1300 калории.


 

Коментар: Тази диета е доста разнообразна и ви осигурява всички необходими вещества. Е, малко ще ви престъргва стомахът, ако сте свикнали да си похапвате повече. Диетата може да се продължи още една седмица, ако имате достатъчно време до почивката и нужда от още отслабване, съветват в. 24 часа .


 

Белтъчна диета

Рейтинг: **


 

Ефект: 10 кг за 10 дни.


 

Програма: Самото име подсказва, че са разрешени всякакви белтъчни храни: месо, колбаси, яйца. И са забранени въглехидратите, при това не само тестено и сладко, а всякакъв хляб, зърнени закуски, плодове и дори някои зеленчуци: моркови, картофи, царевица, цвекло. Не трябва да се ядат мляко, риба и морски дарове, ядки. От малкото, което остава, можете сами да си планирате менюто: съчетанието на продуктите и размера на порциите са оставени изцяло на вас.


 

Коментар: Това меню е доста натоварващо за организма. То ни лишава от основният източник на енергия – въглехидратите. Когато те не достигат, организмът си ги търси и посяга не на мазнините, а на мускулната маса. В резултат на тази диета ще отслабнете, но тялото ви ще изгуби от красивия си вид. Затова задължително я комбинирайте с тренировки. А обещаните 10 килограма ще стопите, ако стартовото ви тегло е около 100 кг. Ако е 60, очаквайте двойно по-малък ефект.


 

Японска диета

Рейтинг: ****


 

Ефект: до 8 кг за 13 дни.


 

Програма: За закуска в тази програма винаги има кафе със сухарче. За обяд или вечеря се хапва порция варено или печено месо или риба. Гарнират се със сурови или задушени зеленчуци (без картофи). Позволени са яйца, кисело мляко и доматен сок. Между трите основни хранения обаче се пие само вода, макар и в неограничени количества. Строго са забранени захар, алкохол и тестени изделия. Всичко се готви без сол, иначе диетата не действа. Авторите й твърдят, че резултатите се запазват 2-3 години.


 

Коментар: Това е най-разумният вариант на експресна диета. Слабото й място е оскъдната закуска. Колко точно ще отслабнете, зависи от големината на порциите, която не е изрично упомената.


 

Още:


 

Как да се отървем от ненужните килограми с динена диета


 

Отслабва ли се с хром?


 

Японска техника за по-тънка талия и изправяне на гръбначния стълб

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
nymag.com
Предишна статия
Многобройните лечебни качества на кайсиите

Многобройните лечебни качества на кайсиите

Следваща статия
Недоспиването състарява мозъка

Недоспиването състарява мозъка

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар