Блог

Чудодейна гъба „бразилски бадем“ предпазва от рак

Чудодейна гъба „бразилски бадем“ предпазва от рак

Бразилският бадем е екзотична гъба, наричана още божествена, заради свойствата си да предпазва от рак. Тя е най-новото откритие в микотерапията и е с най-високо съдържание на активни полизахариди. Изключително мощен имуномодулатор с изразено противотуморно действие, казва в книгата си „Лечебните гъби в България“ Владимир Въжаров. Гъбата е регистрирана в Япония като антираков медикамент. Бразилският бадем е силен антиоксидант, богат е на витамини от група В, фолиева киселина, желязо и цинк. Подпомага дихателната система при остри хронични инфекции и при болести на дихателните органи. Намалява хроничната умора и отпадналост и забавя процеса на стареене. И в разрез с общоприетото, че почти всичко здравословно, не е вкусно – бразилският бадем е отлична кулинарна гъба с леко сладникав вкус.

 

Интересен факт е, че гъбозаводът в Красен през тази година е отглеждал чудодейната гъба бразилски бадем.

 

„Този вид вирее в джунглата и е установено, че хората, които живеят в района, в който расте, никога не са боледували от рак. Установено е, че това се дължи на многото полезни свойства на гъбата“, обясни пред наш репортер директорът на гъбозавода Светослав Стоянов.

 

Предприятието има богат опит с екзотичните гъби. Тук се отглеждат шийтаке, пом-пом, рейши и намеко. Част от тези видове също са с изключителни качества и освен като храна се използват и залечение на пациенти, които са претърпели химиотерапия заради онкологично заболяване. В момента основно се произвежда кладница, с която отскоро се зарежда и русенската МБАЛ. Това е един допълнителен стимул за болните да подобрят здравословното си състояние. Сред видовете кладница се отглеждат розово фламинго, тамоджи и сива кладница.

 

Гъбозаводът в русенското село Красен е създаден през 1966 г. Гъбите първоначално се отглеждат в пещери, а след това са построени цех за консервиране и промишлен гъбарник. Сега гъбите се отглеждат целогодишно в 14 халета върху близо 6 декара. Всяка от десетте пещери е средно с около 2000 кв. м площ.

 

Свързани статии:

Азиатските гъби – медицинско чудо

Гъбите лекуват множество болести – вижте кои са те

Гъбите шиитаке, рейши, намеко и пом-пом, които лекуват рак, се произвеждат вече и у нас

 

Автор: zdravedae.com

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Как да се избавим от камъните в бъбреците?

Как да се избавим от камъните в бъбреците?

Следваща статия
Как да се справим с мускулните крампи

Как да се справим с мускулните крампи

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар