Блог

Френските жени не напълняват! Вижте какви са техните тайни за фина талия

Френските жени не напълняват! Вижте какви са техните тайни за фина талия

Франция отдавна е символ на изящество и финес, а французойките са прекрасно превъплъщение на всичко това. Ако човек се разхожда по улиците на страната, с най-много модни дизайнери и парфюмерии на света, очите му ще се наситят от гледката на фини дами с изящна походка.


 

Френската диета не е някакъв конкретен режим на хранене, а по-скоро начин на живот. Французите не борят калориите наблягат сериозно на шоколада, виното и сиренето и са слаби. Френската кухня е толкова популярна по света, че дори големите международни вериги я включват в менюто си. Наскоро дори McDonald’s го направиха.


 

Новият вид сандвич на веригата се казва McBaguette и се приготвя с класическа френска франзела, изпечена на камък – нов и модерен (идващ от древността, ако трябва да сме честни) подход в кулинарията. Предлага се в две разновидности – с телешко или пилешко, и съдържа селекция от отбрани зеленчуци – домати, краставици, лук, салата айсберг, рукола, и ароматни, леки сосове.


 

А ето и някои от съветите, които дава авторката Мишел Гилиано в своята книга „Френските жени не напълняват: Тайната как да се храниш за удоволствие”, цитирани от ladyzone.bg :


 

• Яжте само висококачествена храна, и то в неголеми количества.


 

• Придържайте се към познатото златно правило, когато избирате какво да ядете: качеството е много по-важно от количеството.


 

• Наслаждавайте се на всяка хапка. Дъвчете бавно и внимателно, като правите почивки между залъците. Това прави преживяването по-приятно, а храносмилателната ви система ще се чувства отлично.


 

• Разхождайте се пеша всеки ден и предпочитайте стълбите пред асансьора. Различни упражнения или разтягане с гирички също са несравними съюзници в борбата с илограмите.


 

• Хапвайте три пъти дневно, по възможност в определени часове за по-ефикасно храносмилане.


 

• Дишайте правилно – това подобрява кръвообращението и позволява на всеки един орган в тялото да върши работата си по-добре.


 

• Стойте изправени. Красивата поза не натоварва тялото с излишна тежест, а и изглежда добре.


 

Още:


 

Японска техника за по-тънка талия и изправяне на гръбначния стълб


 

Как да се отървем от ненужните килограми с динена диета


 

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване


 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Необичайни признаци, че страдате от стрес

Необичайни признаци, че страдате от стрес

Следваща статия
Свалете 5 кг за 5 дни с тази лесна диета с извара

Свалете 5 кг за 5 дни с тази лесна диета с извара

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар