Блог

Фармацевтична компания започва производство на лекарство от билката артемизинин, която убива до 98% от раковите клетки

Фармацевтична компания започва производство на лекарство от билката артемизинин, която убива до 98% от раковите клетки

Ракът е сред най-ужасните болести на нашето съвремие. С оглед на това учените непрекъснато се опитват да открият препарати , които да сложат край на това коварно заболяване. Един от тях е и тази билка, която за кратко време може да убие почти всички ракови клетки. Но подкрепя ли науката тези данни?

 

Наскоро бяха проведени изследвания, публикувани в сп. “Life Science”, които доказват, че артемизининът, производно от билката “Sweet wormwood” или ” Artemisia Annua” (буквално на английски означава “сладък пелин”), може да убие до 98% от клетките на рака на белите дробове за по-малко от 16 часа!

 

 

Билката в натурално състояние предизвиква 28 процентно намаляване на клетките на рака на белите дробове, в комбинация с желязо обаче, “Artemisia Annua” успешно “изтрива” рака почти напълно. Артемизининът в миналото е използван в китайската медицина като мощно средство против малария, но вече е доказано, че лекарството е ефективно и срещу рак.

 

При проведеното научно изследване учените добавят и желязо, което често се натрупва в тъканите на белите дробове, особено в клетките, заразени с рак. Оказва се, че артемизининът избирателно напада „лошите” клетки, докато останалите оставя недокоснати.

 

Още статии:

Вода с лимон – започнете деня със здраве!

Приложения на содата, за които може би не сте чували

Куркума – суперхраната, която топи мазнините и ни прави по-здрави

 

 

„Артемизининът спира транскрибиращ фактор E2F1 (протеин, отговорен за цикъла на клетките и действието на туморпотискащите протеини) и се включва активно в разрушаването на раковите клетки в белите дробове“ – се казва в заключението на изследователите от Университета в Калифорния. Желязото от друга страна се приема от клетките посредством специални рецептори. Нормалните клетки притежават подобни рецептори, но в раковите те се много повече. Именно поради това комбинацията от артемизинин и желязо дава толкова добри резултати.

 

Френският производител на лекарства ” Sanofi ” съобщи, че очаква да започне да произвежда около 50-60 тона артемизинин всяка година, като се надява това да задоволи търсенето на световния пазар.

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://discovermagazine.com/
Предишна статия
"Тихият крадец" на кости обича жените

Тихият крадец на кости обича жените

Следваща статия
Половината деца у нас злоупотребяват с вредни храни и не спортуват

Половината деца у нас злоупотребяват с вредни храни и не спортуват

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар