Блог

Тези 3 храни подобряват функциите на мозъка

Тези 3 храни подобряват функциите на мозъка

Повечето хора ядат храната си, без да се опитват да разберат каква точно полза носи тя за здравето им. Очевидно е, че не всички храни са добри за вас и много от тях са вредни. Знайте, че има определени съставки в храните, които са заредени с хранителни вещества, които подобряват различни части или системи на тялото. Мозъкът е най-важната система в тялото и трябва да се поддържа и подобрява с напредване на възрастта.

 

При приготвяне на ястията ви е добре да помислите за добавяне на няколко съставки, които ще подобрят функциите на мозъка.

 

Боровинки

Боровинките са известни също като „плодове за мозъка“. Подобно на много плодове, те са заредени с антиоксиданти, които блокират щетите, причинени от свободните радикали. Открити в боровинки вещества са известни за намаляване на стреса върху мозъка, което намалява риска от деменция и болестта на Алцхаймер. Боровинките са много вкусни и лесно могат да бъдат добавени към всяко ястие.

 

Риба

Рибата е заредена с омега-3 мастни киселини, които са насочени към мозъка, който до голяма степен се състои от мазнини, около 60 процента. Въпреки това, някои риби са замърсени с живак и други токсини, така че направете избора си внимателно. Изберете дива сьомга, която е най-чистият вариант на разположение на пазара.

 

Искате риба с много мастни киселини, които остават добри след готвене. Трябва да консумирате  тази риба поне няколко пъти седмично.

 

Ядки и семена

Ядките са също толкова полезни, колкото и вкусни. Те са чудесен източник на витамин Е, който предпазва от свързано с възрастта намаляване на мозъчната функция.

 

Включването на ядки във вашата диета е лесно. Някои хора обичат да ги смесват с плодове, салати и зърнени храни.

 

Някои хора смятат, че за да бъдат здравословни ядките, трябва да ги ядете без овкусяване.

 

Мнение на лекар

Една проста промяна в диетата ви ще постави повече години в живота ви и ще намали рисковете от всички заболявания, свързани с възрастта. Без значение какво е заболяването, като диабет и сърдечно-съдови заболявания, вие сте по-малко склонни да ги получите, когато стигнете напреднала възраст.

 

Осъществяване на няколко промени във вашата диета и е гарантирано трансформирането на вашето тяло и живот.

 

Джон Горецки е сертифициран неврохирург, който работи в Атланта. Той специализира в лечението на заболявания, които засягат нервната система, мозъка и гръбначния мозък. Всеки добър неврохирург знае важността на приемането на специфични хранителни вещества за подобряване на функциите на мозъка.

 

Здравословното ядене и предотвратяването на заболявания започват знаейки това, което ядеш. Знайте специфичните хранителни вещества, които са доказали, че подобряват паметта, концентрацията и други познавателни задачи. Включете тези хранителни вещества в храненията си и вие може значително да подобрите начина, по който мислите и живеете.

 

Свързани статии:

Гориво за мозъка: храни, които изострят паметта и мозъчната функция

10 храни, които ни помагат да мислим по-добре

7 изненадващи начина да стимулираме мозъка си

 

Източник: Био Поглед

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Кои билки свалят кръвната захар? (10 народни рецепти)

Кои билки свалят кръвната захар? (10 народни рецепти)

Следваща статия
Сок от целина - предотвратява Алцхаймер, разтваря камъни и е естествен афродизиак

Сок от целина - предотвратява Алцхаймер, разтваря камъни и е естествен афродизиак

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар