Блог

Смъкнете високата пикочна киселина с билки и природни продукти

Смъкнете високата пикочна киселина с билки и природни продукти

Освен с медикаменти, високите нива на пикочна киселина, която предизвиква подагра, може да бъде контролирана и с билки и продукти от природата. Освен това опасните стойности на пикочна киселина много успешно се намалява и с подходящ хранителен режим.

 

Проблемът е, че пикочната киселина се натрупва дълго време без никаква симптоматика, докато изведнъж не се появят острите болки и не се диагностицира подагра.

 

Едно много полезно вещество, което снижава високите нива на пикочна киселина е бромелаинът, който се съдържа в ананаса. Специалистите препоръчват продължително време да се приема комбинацията от екстракт от череша, коприва и витамин В срещу висока пикочна киселина. Трябва обаче да бъдете постоянни и да не пропускате ден без да вземете билките и природните продукти. Те намаляват пристъпите на подагра и облекчават симптомите.

 

Проучвания показват, че при продължителен прием на тези природни продукти и билки нивата на пикочната киселина намаляват значително. Факт е, че черешите са много богати на флавоноиди и те доказано премахват излишното количество пикочна киселина. Може да бъдат комбинирани и с екстракт от боровинки, които също работят за облекчаване на симптомите.

 

Приемът на Витамин С помага за по-лесното освобождаване на пикочната киселина с урината и подпомага работата на бъбреците. Затова е добре да хапвате повече продукти, които съдържат този витамин – лимони, чушки, много пресни плодове и зеленчуци.

 

Корени от коприва също може да се прилага както под формата на отвари и чайове, така и външно чрез компреси за намаляване на опасната пикочна киселина. Лененото семе също е много ефикасно при висока пикочна киселина и подаграта.

 

Други полезни природни продукти и билки, които намаляват нивата на пикочна киселина в организма, са целината и авокадото.

 

Свързани статии:

Болезнена среща с подаграта (дори да не си цар!)

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.gone-ta-pott.com
Предишна статия
Три тайни за удовлетвореност в живота

Три тайни за удовлетвореност в живота

Следваща статия
д-р Иво Тодоров,парамедик в САЩ: Толкова ли е трудно да се изгради това в България

д-р Иво Тодоров, парамедик в САЩ: Толкова ли е трудно да се изгради това в България

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар