Блог

Седем розови храни, които се борят с рака на гърдата

Седем розови храни, които се борят с рака на гърдата

Информационната кампания за рак на гърдата, заверена от важни институции като American Cancer Society и Центъра за контрол на заболяванията, е насочена към обучение на жените за начините за насърчаване  здравето на гърдата (като самостоятелни прегледи, годишни мамографии) и е използвала розовия цвят, за да популяризира своите усилия. Това изглежда е огромен успех, тъй като  розови панделки и други розови продукти, като гривни, дрехи и шапки, сега изобилстват и имат голямо признание сред обществеността.

 

Интересно е, че има толкова много розови храни, които естествено ще ви помогнат да се предотврати появата на рак на гърдата и ще насърчат цялостното здраве на гърдата. Прочетете, за да научите повече за тези храни, и какво могат да направят, за да поддържат здравето на жените.

 

Нарове

Тези вкусни плодове, с техните годни за консумация розови семена, съдържат мощни фитохимикали. Тези съединения са показали в лабораторни проучвания, че имат способността за превенция на рака на гърдата чрез блокиране на ароматаза, ензим, който превръща андроген в естроген.

 

Червено зеле

Червеното зеле и много други членове на семейството кръстоцветни съдържат съединение, наречено индол-3-карбинол, или I3C. I3C е било обект на много продължаващи изследвания, поради очевидната си способност да помага значително да намали риска на жената от развитие на рак на гърдата.

 

Цвекло

Екстрактът от тези вкусни, розово-лилави кореноплодни зеленчуци потиска растежа и пролиферацията на гърдата и други ракови тумори. Това е една от най-естествените терапии, която може да се използва заедно с конвенционалните лекарства, за да помогне за намаляване на страничните ефекти на лечение на рак.

 

Репички

Високото съдържание на антиоксиданти на тези розово-бели кореноплодни е свързано с намаляване  разпространението на ракови клетки от гърдата. Едно изследване от Япония дори установи, че те може да намалят появата на растежа на тумора в млечните жлези.

 

Моркови

Червените моркови, които не са толкова добре познати като оранжевите си колеги, са богати на бета-каротин и дори имат по-здравословни съставки, които са били свързани с по-ниска честота на развитие на рак на гърдата.

 

Ябълки

Розови и червени сортове ябълки получават прекрасните си цветове от антоцианини, които са показали, че активно се борят с рак на гърдата и други форми на рак, както и кверцетин, който в едно неотдавнашно проучване е показано, че инхибира пролиферацията на ракови клетки на гърдата.

 

Червено грозде

Изберете червено грозде пред зеленото за допълнителните му свойства за борба с рака. Червеното грозде е богато на антиоксиданти като ресвератрол, които са показали, че имат положителен ефект върху здравето на гърдите и намаляване на риска от рак.

 

Така че, когато става въпрос за борба с рака на гърдата, не забравяйте да „мислите розово“, когато пазарувате. Всички тези розови плодове и зеленчуци са показали, че повлияват положително на здравето на гърдата и намаляват риска от развитие на рак.




Свързани статии:

Най-новите „оръжия“ срещу рака на гърдата

Маслините (и зехтинът) предпазват от рак на гърдата и дебелото черво

Как сами да се изследваме за рак на гърдата?

Проф. Циелински: Ракът се превръща в хронична болест

 

Автор: biopogled.com
 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Хранене при бронхиална астма

Хранене при бронхиална астма

Следваща статия
Мечото грозде преборва алкохолизма (народни рецепти)

Мечото грозде преборва алкохолизма (народни рецепти)

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар