Блог

Руски експерти с безплатни прегледи в Пирогов

Руски експерти с безплатни прегледи в Пирогов

 

Руски светила в лечението на ДЦП (детска церебрална парализа), съвместно с шефа на Детската травмотология, д-р Атанас Кацаров, ще преглеждат безплатно в "Пирогов". Желаещите ще могат да се възползват от експертизата на екипът на д-р Назаркин на 20 март 2016 г. (неделя) между 8,30 заса и 18 часа, съобщават от лечебното заведение. 

 

 

Прегледите ще се проведат в консултативните кабинети на Клиниката по детска ортопедия и травматология - УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.  За да бъде прегледано едно дете е необходимо предварително да бъде записано на тел 02/ 9154 262, всеки работен делничен ден между 9 и 14 часа.

 

 


Записаните трябва да носят цялата медицинската документация, свързана със заболяването на детето, уточняват още от пресцентъра на лечебното заведение.

 

Прегледите са възможни поради покана на д-р Кацаров, като част от програмата „Детско здраве – Пирогов“ и с любезното съдействие на Център фонд за лечение на деца, на един от екипите на Института по Клинична рехабилитология с ръководител Д-р Назаркин.

 

 

 
Световноизвестните лекари д-р Назаркин и д-р Черешнев са един от екипите на Института по Клинична рехабилитология в гр. Тула. Болницата е популярна със специализираната си насоченост при лечението на ДЦП, а екипите й обикалят света и обучават медици да лекуват по Метода на Улзибат.

 

 

Това лечението спада към т.нар. миниинвазивни хирургични методи – т.е. през кожата, в определен брой точки се постига освобождаване на срастналите се мускулно-сухожилни участъци. Обемът на оперативната интервенция е малък, рискът от кървене – минимален - и възстановяването е максимално бързо.  Характерно за методиката е прекъсването на фиброзните мостове в сухожилно-мускулните части на засегнатите мускулни групи.

 



Методиката на проф. Улзибат печели все повече привърженици не само сред пациентите, но и сред лекарите – ортопеди, невролози, физиотерапевти, най – вече заради минималното засягане на кожата и меките тъкани и поради факта, че болните не се нуждаят от следоперативна имобилизация (обездвижване). Рехабилитацията може да започне още на първия следоперативен ден, което е от изключително значение при болните от ДЦП, с оглед на това да не се връща спастицитета.

 



Методът на миофибротомиите е създаден преди около 25 години от проф. Валерий Борисович Улзибат.  Днес, институтът по Клинична рехабилитология в гр. Тула, Русия, носи неговото име. Методиката на проф. Улзибат е известна по целия свят. Освен в Русия, се практикува в клиники в САЩ, Германия, Полша, Сърбия, Бразилия, Мексико, Египет, Израел, Ливан и др. По този начин могат да се лекуват пациенти с тортиколис, вродени криви крачета, ставни деформитети. От придобитите заболявания се лекуват посттравматични и постинфекциозни лезии, плексити, невропатии, хронични миофасциални болкови синдроми с различна локализация, постинсултни състояния, контрактура на Дюпюитрен и др.

 



Безспорно, най-много са пациентите със спастични контрактури, страдащи от детска церебрална парализа (ДЦП). При тях методът може да се използва, когато спастицитета на мускулите е в степен, която не е довела до костно - ставни деформитети. В случаи, при които парализата е напреднала, се налага комбинация от костно – ставни операции и метода на Улзибат.

 

Свързани статии:

 

Уникална терапия за лечение на тялото и духа

 

Срещу 5 лева ще ви окалят целия

 

Играта на крикет помага на деца с двигателни и интелектуални трудности


 

 

Източник: Здравница

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Някои частни болници вече с такса "вход"

Някои частни болници вече с такса "вход"

Следваща статия
Масло от облепиха срещу псориазис

Най-добри съвети, за да сме здрави и щастливи

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар