Блог

Пробвайте диета с орехи за перфектна фигура

Пробвайте диета с орехи за перфектна фигура

Едни от най-полезните ядки на този свят са орехите. Техните мазнини неведнъж са били посочвани като най-здравословната храна за мозъка и сърцето на човек. Освен полезни, с тези полезни ядки може да се направи идиета с орехи, която да ви помогне да отслабнете и да стопите излишните калории.


Ненаситените мастни киселини, съдържащи се в орехите, гонят лошия холестерол и помагат на мозъка да действа много по-добре. Дори и печени, орехите пак са много полезни, но най-здравословно е да хапваме по една шепичка от вълшебните ядки пресни, а не термично обработени.

 

Богатите на мастни киселини орехи също така намаляват силата на възпалителните процеси в организма, да предпазват от сърдечносъдови болести, от рак и артрит.

 

Диета с орехи се прави около 10 дни и чрез нея могат да бъдат свалени 3-4 килограма от наднорменото тегло, да прочистите тялото от токсини, както и да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания.

 

Диета с орехи е била измислена от италиански учен и лекар още в края на 80-те години на миналия век. Основният принцип на диета с орехи е почти пълна замяна на месо и животински продукти с растителни. За разлика от бързите диети, тази с орехи е много балансирана и има само едно единствено ограничение – не бива да се консумират захар и захарни изделия.

 

Всеки може сам да състави своята диета с орехи, достатъчно е да спасите едно условия – във всяко ястие да се слага по една шепичка орехи. Така например може сутрин към мюслито с кисело или прясно мляко да слагате и шепа орехи. На обяд и вечеря тази шепа орехи може да се слага в салатата или пък таратора или кьопоолуто.
В диета с орехи наблегнете на салати и плодове и не яжте месо и животински продукти.

 

Свързани статии:

6-те най-добри скоростни диети за ефективно отслабване

Здравословно и трайно отслабване с билки (рецепти)

5 прости тибетски упражнения за отслабване и подмладяване

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
www.marcobeteta.com
Предишна статия
Закон за прошката

Закон за прошката

Следваща статия
Защо фитнесът успокоява

Защо фитнесът успокоява

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар