Блог

Помага ли антернативната медицина при грип?

Помага ли антернативната медицина при грип?

С наближаването на студените зимни месеци, нараства и заплахата от бързо разпорстраняващи се вирусни инфекции, особено сред децата. Тежките настинки при най-малките пък преобръщат ежедневието на родителите. Водени от идеята за по-бързо оздравяване те често прибягват до лечение с антибиотици.

 

Как лекува хомеопатията и подходяща ли е за профилактично лечение при настинки и респираторни заболявания? Специалистите в сферата са категорични, “нежната медицина” вече е доказала своя ефект. Щади детския организъм и не би могла да доведе до фатални грешки.

 

Д-р Силвия Еленкова: С настъпващия сезон на респираторните вирусни инфекции, както и на грипа е добре тази профилактика да започне още от началото на есента със седмични приеми.

 

Като цяло, когато се налага, предпочитаме със сигурност да прибягваме до хомеопатия. Вече в случай, че нещата се задълбочат и не успеем да се справим в рамките на няколко седмици, тогава се обръщаме към традиционната медицина.

 

“Един път мама опитваше да ме излекува, ама не можахме с тия хомеопатии”, – споделя дете.

 

Д-р Силвия Еленкова: Изключително подходящо е да се прилагат хомеопатични лекарства за профилактика, които е добре да се предпишат от квалифициран лекар хомеопат.

 

“Доста често боледуваме, откакто тръгнахме на детска градина и една серия от антибиотици през месец пиехме и разбирах, че това всъщност не помага. Временно потушава проблемите,симптомите изчезват и след време отново се появяват”, – споделя майка.

 

Подходящият спектър от хомеопатични субстанции е строго индивидуален, казват лекарите. А препоръчителните дози със сигурност трябва да бъдат консултирани с хомеопат, особено, когато става въпрос за деца, съветват специалистите.

 

 

Свързани статии:

Д-р Георги Гайдурков: Ако децата ограничат млечните и тестените продукти, няма да боледуват

10 храни за силен имунитет

 

Автор: bnt.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
8 добавки и билки, помагащи да се справим със стреса

8 добавки и билки, помагащи да се справим със стреса

Следваща статия
Победете естествено акнето веднъж и завинаги с тези съвети

Победете естествено акнето веднъж и завинаги с тези съвети

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар