Блог

Какво предизвиква замайване на главата

Какво предизвиква замайване на главата

Състоянието замайване на главата е познато в медицината като вертиго и е съпроводено с гадене, повръщане, пребледняване, изпотяване, сърцебиене, чувство на страх. Хората с този проблем се оплакват от чувство на нестабилност, олюляване и шемет, което влошава качеството им на живот.

 

Състоянието замайване на главата е сложен здравословен проблем, които може да се дължи на много неща, затова е добре, за да може със сигурност да се установи каква причината, да се направят изследвания.

 

Когато замайване на главата е съчетано с шум в ушите, нарушено равновесие, гадене и повръщане, се касае за отоневрологичен синдром.

 

Световъртежът може и да е сигнал за други заболявания като сърдечно-съдови болести, високо или прекалено ниско кръвно налягане, атеросклероза, аритмия и др.

 

Замайване на главата може да е симптом и такива болести като захарен диабет, проблеми с щитовидната жлеза и дори психиатрични проблеми.
Една от най-честите причини за замайване на главата са шиповете във врата, за които няма лечение, но може да се облекчи състоянието с народна медицина.

 

Други болести, които сигнализират съд замайване на главата са проблеми с вътрешното ухо, най-често става въпрос за болестта на Мениер.
Замайване на главата може да се появи изведнъж, което е съпроводено с рязко нарушение на равновесието, изпотяване, бледнина или почервеняване на лицето, сърцебиене, неприятно усещане в сърдечната област или корема. Чувството се усилва при промяна на положението на главата, особено при повдигането й на възглавницата или завъртане настрани. Тогава може да става въпрос за хормонален дисбаланс, особено при жени, навлизащи в критическа възраст.

 

Замайване на главата се получава и при тумори в мозъка, но там световъртежът се появява постепенно и често е съпроводен с усилване на главоболието.

 

Мигрената и епилепсията също са болести, които могат да бъдат съпроводени със замайване на главата.

 

 

Свързани статии:

Вие ми се свят?

Рецепта чудо за сваляне на високо кръвно налягане

Как високото кръвно поврежда мозъка и паметта

 

Автор: lechitel.net

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Защо наричат кокоса – дървото на живота и с какво е полезен за здравето?

Защо наричат кокоса – дървото на живота и с какво е полезен за здравето?

Следваща статия
Ако очите ви са зачервени и отделят секрет, не се самолекувайте

Ако очите ви са зачервени и отделят секрет, не се самолекувайте

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар