Блог

Здравната каса ще покрива до 90% от зъболекарските процедури – заявиха Андреева и Орешарски

Здравната каса ще покрива до 90% от зъболекарските процедури – заявиха Андреева и Орешарски

Тази сутрин на извънредно заседание НЗОК прие нова наредба, която променя драстично покриваните от касата зъболекарски процедури. Премиерът Пламен Орешарски съвместно с министър Таня Андреева договориха с НЗОК вече да се покриват пет пломби (амалгама или бяла – по избор), две почиствания на зъбен камък и един имплант на година.

 

Решението бе взето след наскоро излязло проучване, че българите са с най-лошо зъбно здраве в Европейския съюз. Ето какво сподели министърката: „Българите имат ужасни показатели в тази насока. Заплашени сме скоро време да останем на последно място не само в Европа, но и в Африка и Азия. Именно това ни накара да вземем тези крайни мерки.“

 

Парите за покриването на тези нови разходи ще бъдат осигурени от европейски фондове. След проведено интервю сред 10 000 европейски граждани, те единодушно заявяват, че лошия дъх и „разредената предна ограда“ на някои българи вредят на имиджа на Европейския съюз. Поради това евроинституциите се съгласили да отпуснат нужните средства.

 

Поради влошеното зъбно здраве на българите ще са необходими над 1 милиард лева. Поради тази причина те ще бъдат преведени на три транша. Предстои парите да започнат да идват от началото на месец юни.

 

И ние като вас бихме се радвали това да е истина, а не първоаприлска шега!

 

 

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
Какво е нужно да знаем за „ходенето по голямата нужда“?

Какво е нужно да знаем за ходенето по голямата нужда?

Следваща статия
Масаж на ходилата - диагностика и лечение чрез рефлексотерапия

Масаж на ходилата - диагностика и лечение чрез рефлексотерапия

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар