Блог

Здравната каса отпуска 190 хил. лв. за асистирана репродукция

Здравната каса отпуска 190 хил. лв. за асистирана репродукция

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще отпусне допълнително 189 573 лв. за асистирана репродукция, съобщи standartnews.com. Парите ще отидат за здравноосигурителни плащания за дейности по асистирана репродукция, които са започнали през 2013 г. и ще бъдат завършени през 2014 г. Покрива се болничната медицинска помощ в частта, която е извършена през миналата година.

 

Предвидените средства за годината за дейностите по асистирана репродукция са в размер на 1 млн. лв. С тях НЗОК следва да заплати освен част от дейностите, започнали през миналата година и приключващи през 2014 г., но и всички дейности по асистирана репродукция, започнали и завършили през 2013 г.

 

За декември 2013 г. изпълнителите на болнична медицинска помощ, сключили договор с касата за този вид дейност, са отчели 1 189 573 лв., което е със 189 573 лв. повече от предвиденото. Районните здравноосигурителни каси (РЗОК) са извършили проверки на лечебните заведения за начина, по който са изразходвани средствата над предвидените в бюджета.

 

От 1 януари 2014 г. финансирането на дейностите по асистирана репродукция е задължение на Министерството на здравеопазването.

 

(Статията е предоставена от standartnews.com)

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
снимка: http://frabz.com/
Предишна статия
Как да опазим бъбреците си здрави

Как да опазим бъбреците си здрави

Следваща статия
Как да избегнем болката в ставите или живот без остеоартрит

Как да избегнем болката в ставите или живот без остеоартрит

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар