Блог

Жива вода - приказка или реалност

Жива вода - приказка или реалност

Чували ли сте историята за тримата царски синове, които кралят изпратил да търсят живата вода в царството на дивна хубавица, за да определи кой от тях е достоен да царува?

„Живата вода“  е чудотворна и както е казал древният мъдрец: „Умае ли се някой от тая вода: ако е млад - не остарява, ако е стар - ще подмладее, ако е болен - ще оздравее.“ Добрата новина е, че “живата вода” извира не само в приказките.

Е, ние няма да Ви отпратим в далечно царство, в пещери и през девет планини в десета, няма да Ви караме да мерите сили със змейове и змеици, за да откриете извора на лековита жива вода, защото той е във вашия дом.


“Живата вода” на практика е вода с активен (атомен) водород и висок отрицателен електрически заряд, а изворът, за който говорим всъщност, е кранчето на чешмата. Просто трябва да й отделите малко време, за да я преструктурирате. “Живата вода“ се получава чрез процеси на замразяване и разтапяне или загряване и замразяване, като на практика се цели структуриране на водата, което я прави още по-чиста и лечебна. В някои от методите във водата се добавят и камъчета черен силициев двуокис, който може да се намери в аптеката. Приготвянето на такава вода става не в специализирана лаборатория, нито в двореца на царицата на „живата вода“, а в домашни условия.

 

Едно от живителните свойства на тази вода е силно тонизиращият и стимулиращ ефект върху тялото, заради което в приказките се казва, че тя подмладява. „Живата вода“ детоксикира организма (неутрализира отровите и токсините) и придава енергия и бодрост. Тя ускорява биологичните процеси в организма, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата. Затова е добър помощник на всички, които се борят с топенето на мазнините и свалянето на излишни килограми. “Живата вода” лекува бързо различни рани от драскотини, раздразнения на кожата, дори и язви на стомаха и дванадесетопръстника.
 

 

Редовното пиене на “жива вода” подпомага поддържането на добро здраве и силна имунна система, затова е изключително подходящо средство за предпазване в сезоните на грип.
 

 

“Живата вода” е ефикасен начин за профилактика и лечение, което всеки може да приложи сам вкъщи. Смята се за полезна при диабет, хипертония, болести на бъбреците, червата, подагра, алергични заболявания. Кои са начините, по които може да приготвите “жива вода” у дома, ще ви разкажем следващата седмица.
 

 

Все пак се оказва, че ползата от приказките е не само в мъдростта на поуката, че в приказното съществува истинско чудо, което съвремието не отрича, а използва.
 

 

Свързани статии:

Японско лечение с вода

Вода с лимон – започнете деня със здраве!

Започнете деня със здраве – медена вода

 

Автор: ladyzone.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
снимка
zdravosloven.com
Предишна статия
5 чести грешки в кухнята, от които дебелеем

5 чести грешки в кухнята, от които дебелеем

Следваща статия
За да имате развитие, спрете да се колебаете

За да имате развитие, спрете да се колебаете

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар