Блог

Д-р Цветан Алайков, завеждащ отделението по Клинична хематология в УМБАЛ “Софиямед”: Лимфомите са 5-ият по честота рак в света

Д-р Цветан Алайков, завеждащ отделението по Клинична хематология в УМБАЛ “Софиямед”: Лимфомите са 5-ият по честота рак в света

УМБАЛ "Софиямед" разкрива ново отделение по клинична хематология. За амбициите за развитие на новото звено разговаряме с неговия ръководител - д-р Цветан Алайков:

 

- Д-р Алайков, какво ще предложи на своите пациенти новото отделение по клинична хематология в университетска болница "Софиямед"? 

- Много грижа и внимание на първо място. С д-р Силва Спасова работим повече от 20 години клинична хематология (болестите на кръвта - анемии, тромбоцитопении и други състояния, водещи до кървене, левкемии и лимфоми, увеличени лимфни възли) и сме се убедили, че клиничното мислене, съчетано с добрите грижи, винаги води до отлични резултати. Стартирайки работата ни в отделението по Клинична хематология в "Софиямед", ние се включваме в един екип от доказани специалисти. Разполагаме с модерна образна диагностика, като в ход е изграждането и на имунохематологична секция и кръвен център. Вирусологичната лаборатория с началник проф. Кълвачев е също на високо европейско ниво. Така че на пациентите си ще предложим най-добрите специалисти, съвременна апаратура и максимален комфорт при провеждане на лечението им.

 

 

- Пациенти с какви заболявания ще лекувате приоритетно в новото отделение?

- Много е важна колаборацията не само между специалистите в нашата болница "Софиямед", но и контактите с другите лекари от ДКЦ-та и болници, както и участието в банката за стволови клетки, изградена в България. Като начало ще работим по клиничните пътеки за лимфоми, анемии и хеморагични диатези. Ще акцентираме върху диагностиката на анемиите и увеличените лимфни възли. Стартираме нашата дейност с 20 легла, 4 лекари, 7 сестри и 4 санитарки. Имаме приемно-консултативен кабинет и всичко това е ситуирано в най-новата сграда на "Софиямед", намираща се на ул. "Димитър Моллов" 10. Както вече казах, ще разчитаме и на останалите структурни звена в болницата.

 

Свързани статии:

Д-р Тушев и д-р Янков от МБАЛ Вита съветват как да познаем, че може да имаме проблем с дебелото черво

Целината може да се бори с рака, подобрява здравето на кръвта и помага за отслабване

Как да пречистим кръвта си по естествен начин

 

Автор: trud.bg

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
5 лесни, домашно приготвени балсами за изтощена коса

5 лесни, домашно приготвени балсами за изтощена коса

Следваща статия
С булгур борим диабет и сърдечно-съдови заболявания

С булгур борим диабет и сърдечно-съдови заболявания

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар