Блог

Ароматното френско грозде потиска развитието на тумори

Ароматното френско грозде потиска развитието на тумори

Преди столетия на Стария континент са отглеждали ароматното и много полезнофренско грозде с лечебна цел. То се е прилагало като стимулатор на стомашно-чревния тракт, а така също като диуретично и потоотделящо средство, което съдейства за изхвърляне на излишъците от натриев хлорид от организма. Използвало се е също така като противовъзпалително, кръвоспиращо и слабително средство.

 

Най-ценната съставка на лековитото френско грозде е огромното количество витамин С, което се съдържа в плодовете и листата на растението. Зрънцата пък съдържат и много органични киселини и пектини, които абсорбират и свързват в неразтворими, а следователно в неусвоими комплекси солите на токсичните и радиоактивните метали.

 

По този начин пектинът от полезното френско грозде извежда от организма и токсините, които са резултат на гниене. Хора, страдащи от гастрит, ентероколит и други стомашно-чревни болести задължително трябва да хапват френско грозде.
Като диуретично средство този прекрасен плод се използва при камъни в пикочния мехур, пиелонефрити и цистити. За целта тук се използват листата, от които се правят запарки.

 

Черното френско грозде пък се знае, че има противораково действие и потиска развитието на тумори. То успешно премахва от тялото токсините и предотвратява развитието на възпалителни процеси.

 

Освен огромно количество витамин С в малките зрънца френско грозде има много желязо срещу анемия и калий, който действа благотворно на сърцето и извежда излишните течности от организма. Френско грозде е богата също на витамините F, А, В1, В2, минерали, каротин, танини. Особено полезно е червеното френско грозде поради високото си съдържание на кумарини – природна медицина, помагаща срещу повишено съсирване на кръвта.

 

С полезните си свойства червеното френско грозде ще помогне и на страдащите от хроничен запек.

 

Свързани статии:

Консумирането на червено вино и грозде естествено подобрява паметта

Кои храни съдържат цинк?

Да помогнем на сърцето си

 

Автор: lechitel.net

Забележка: Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!
Предишна статия
С чудодейната средиземноморска диета по-слаби и по-здрави

С чудодейната средиземноморска диета по-слаби и по-здрави

Следваща статия
Полезната рукола – мощен антиоксидант срещу всякакви болести

Полезната рукола – мощен антиоксидант срещу всякакви болести

Какво е мнението ви за тази статия?

Хубава статия Не ми харесва  

Вашата оценка ще подобри качеството на нашите статии!

Сподели в Facebook
Сподели в Twitter

Коментари

Последни статии

Регистрирайте се и ще можете:
  • – да намерите добър лекар специално за вас
  • – видите кои лекари препоръчват приятелите и роднините ви
  • – помогнете на близките си като оцените лекар